Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu

Anoniem
ahbart
15 antwoorden
 • Kan ook rot RAM-geheugen zijn. Doe eens een geheugentest? Laatste optie in het Grub-opstartmenu is "memtest". Laat het een uurtje pompen en kijk of er foutmeldingen zijn.

  Maak het Grub opstartmenu zichtbaar door een paar keer op de Escape toets te drukken wanneer het BIOS-scherm verschijnt.
 • Hallo allemaal
  Ik heb net linux ubuntu geinstalleerd alleen hij loopt na ongeveer een kwartier vast. Dan bedoel ik ook echt letterlijk vast. Niks doet het meer zelfs de muis niet en dan moet ik op de reset knop drukken om hem opnieuw op te starten waarna hij na een kwartier weer vastloopt….
  Ik wilde trouwens de updates installeren in linux maar toen liep hij vast midden in de installatie en ik weet niet hoe ik het nu moet installeren.
  Help me snel!!!
  Dit staat er als ik het probeer te installeren:
  E:dpkg was interrupted, you must manually run pkg –configure -a' to correct te problem.
  E:_cache->open() failed, please report.
  Ik ben een leek op linux en snap niet wat ze hiermee bedoelen :roll: , alvast bedankt, ik heb dit btw zo snel mogelijk getypt omdat ie anders weer vastloopt :P
 • Lijkt me een corrupte installatie-CD te zijn geweest. Laat hem zichzelf eens op fouten controleren? "Check CD for defects" in het opstartmenu van de CD.

  Je kunt deze foutmelding wel gemakkelijk verhelpen, en daar kan ik je ook wel mee helpen. Maar je wil eerst weten of de CD corrupt was. Zo ja, nieuwe CD branden op lage snelheid (8 x).

  Is de CD goed, doe dan dit:
  Toepassingen - Hulpmiddelen - Terminalvenster
  tik in: sudo dpkg –configure -a
  druk op Enter
  Je wachtwoord blijft onzichtbaar, zelfs geen sterretjes, dat hoort zo.
 • Heel erg bedankt al iig. Ik ben nu bezig met de updates installeren en kijken of het nu wel goed gaat. En nee het is geen defekte cd. Deze heb ik zelfs opgestuurd gekregen van ubuntu zelf (versie 8.04). Ik heb het ook al met een cd van iemand anders geprobeerd maar toen had ik hetzelfde probleem. Ik vind het nogal vreemd. Kan het misschien aan mijn computer liggen? Ik heb windows eraf gehaald omdat ik helemaal over wil gaan op linux. Alleen dit is al de zoveelste keer dat ik hier weer vastloop (en de computer :lol: ).
  Als hij blijft vastlopen zal ik het nog wel even melden.
 • Nou ik ben al gelukkig wat verder gekomen maar mijn pc loopt nog steeds vast als ik firefox gebruik. Alle andere dingen doen het gewoon normaal maar als ik firefox ga gebruiken dan loopt hij vast ben ik achter gekomen.
  Ook heb ik iets heel stoms gedaan met het paneel (bovenin). Die had ik namelijk per ongeluk verwijderd en toen wilde ik hem opnieuw erop zetten alleen toen lukte het me niet om dat netwerk ding erop te zetten en nu kan ik geen verbinding maken met mijn netwerk. Dus nu heb ik ook geen internet :S
  Zou iemand mij hiermee kunnen helpen?
  Ow, ik heb zojuist weer verbinding kunnen krijgen met het internet, maar hij loopt nog steeds vast in firefox :(
 • NU loopt hij (maakt niet uit of ik firefox gebruik) toch altijd wel een keer vast. Met firefox loopt ie sneller vast. Volgens mij als ik internet gebruik (bijv. updates downloaden) loopt hij vast. Maar na een half uurtje loopt hij ook gwn al vast zonder dat ik iets doe. Kan iemand me hierbij helpen?
 • Ik denk niet dat het rot ram geheugen is :P
  Ik heb hiervoor gewoon windows xp gedraait, ik geef anders de specs:
  MSI PT890 Neo-V
  Pentium D 3,4ghz
  2gb RAM (corsair/kingston 533mhz)
  160GB HD Maxtor 7200RPM
  Asus 7600GT 256mb gddr3
  En een asus dvd/cd speler/brander
  Maar hij loopt eigenlijk alleen vast als ik iets gebruik wat met internet te maken heeft :S (nu dan, hiervoor liep hij gwn vast zonder dat het iets met internet te maken had)…
 • Doe die geheugentest toch eens, gewoon voor de volledigheid? Een RAM-reepje zou immers ook pas rot geworden kunnen zijn na XP.
 • Geheugen blijkt gewoon te werken. Ik heb hem één keer helemaal 100 % laten testen en er waren 0 errors.
  Ik zal nu even kijken of hij nog steeds vast loopt…
  En ja hoor hij loopt weer vast in firefox.
 • Weet iemand een oplossing? Ik wil echt ubuntu gaan gebruiken, maar als hij telkens vastloopt kan ik niks beginnen (freeze).
  Als niemand oplossingen weet dan zal ik maar weer windows moeten gaan gebruiken :cry:
 • Het komt ooit voor, dat een CD- of DVD-speler problemen geeft.

  Probeer eens dit experiment:
  - schroef je PC open en trek tijdelijk even het IDE-kabeltje (of SATA-stekker) los, waarmee de DVD-speler is verbonden met het moederbord.
  - start daarna Ubuntu en kijk, of het probleem er nog steeds is.
 • Hmm, vreemd…. ubuntu werkt nu ineens gewoon goed, zelfs firefox doet het goed.
  Ik had even je site bekeken en bekeken wat te doen meteen na de installatie en nu loopt hij ineens niet meer vast (ik weet niet hoe het kan maarja, kan het misschien komen doordat ik de subpixels uit heb gezet???)
  Iig bedankt, gelukkig werkt het nu (ik heb trwns nog niets geprobeerd met mijn dvd speler maakt dat lijkt me nu ook niet meer nodig :P)
  omg, na een uurtje liep hij weer helemaal vast :S…. Ik heb ook al geprobeerd zonder de ide kabel maar zonder resultaat..
 • Probeer eens, of openSUSE 11.0 beter werkt? Installeren via de DVD geeft bij openSUSE het beste resultaat (niet via de LiveCD dus).
 • Maar is het niet moeilijker werken met openSUSE?
  Maar waarschijnlijk werkt ubuntu onmogelijk meer op een normale manier? Ik snap echt totaal niet hoe het kan, maarja dan maar geen ubuntu :P
 • ik meen dat Suse tegenwoordig ook met Gnome werkt dus zal weinig moeilijker(anders) zijn dan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.