Vraag & Antwoord

OS Linux

Problemen met geluid?

Anoniem
jan13011965
2 antwoorden
 • Beste forumleden die gebruik maken van Ubuntu,
  Ik zie de laatste tijd veel mensen die last hebben van geluidsproblemen. Geluidsapplicaties reserveren het geluidskanaal waardoor andere toepassingen geen piep meer kunnen zeggen. Een goed voorbeeld hiervan is de combinatie Flash/Rhythmbox. Ik heb hier een oplossing voor gevonden die voor mij goed werkt.

  Stap 1: Geluidsserver op PulseAudio instellen. Ga naar Systeem>Voorkeuren>Geluid. Stel daar alle opties op PulseAudio Sound Server in.
  Stap 2: installeer module voor PulseAudio die geluid voor Flash mogelijk maakt. Open een terminalvenster (Toepassingen>Hulpmiddelen>Terminalvenster) en typ daar:
  sudo apt-get install libflashsupport
  Je moet je wachtwoord typen, je zult geen sterretjes zien, dat is normaal. Installeer het pakket en als de installatie is voltooid, herstart je Firefox en probeer nu maar eens 2 geluidsapplicaties (Firefox met Flash en iets anders) aan te zetten en kijk of het werkt!

  Nog een kleine tip: Om een soort Microsoft ClearType te krijgen onder Gnome, doe je het volgende: Ga naar Systeem>Voorkeuren>Uiterlijk, ga naar tabblad Lettertypen. Selecteer onder Weergave de optie Subpixels gladmaken (lcd's).
 • Bedankt voor het mededelen!

  Overigens: het installeren van libflashsupport is al genoeg, in Ubuntu 8.04.

  Je hoeft de geluidsinstellingen niet te veranderen; je kunt ze gewoon op "auto" laten staan. Dan gaat alles vanzelf al via Pulse Audio.

  –bewerking–
  Veroorzaakt hier instabiliteit van Firefox. Advies daarom: installeer libflashsupport alleen dan, wanneer dat de enige manier is om geluid te krijgen bij Flash-filmpjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.