Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu loopt vast....

Anoniem
Youri
15 antwoorden
 • Hoi, ik wilde me wat meer op Linux gaan richten, dus wilde ik graag Ubuntu 8.04 32 bit versie installeren. Dus ik Ubuntu downloaden en brand ubuntu. Vervolgens open ik ubuntu en klik op: ''Demo and Full installation''. vraagt ie of ik mijn pc opnieuw wilt opstarten. Nou, ik dus de pc opnieuw opstarten. Taal geselecteerd en dan komt er een menuutje. Ik kies: Rondkijken zonder Ubuntu te installeren. Dan begint er eerst een balkje te lopen, maar voordat ie ook maar 1 keer heen is staat ie vast. Ik heb net een uur gewacht, maar ik krijg em niet aan de gang. Ik heb btw ook alle randapparatuur afgekoppeld (geen idee of dat nodig is)
  Dit zijn een paar van mijn pc specs:
  Ram: 3 gig
  Processor: Pentium Dual Core 1.6 ghz
  Harddisk: 250 gigabyte, waarvan 120 gb vrij.
  OS op het moment: Windows vista.
  Ik heb btw een laptop waarop Windows vista al op stond. Gekocht op 8 juni.
  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
  Alvast Bedankt.
  R0elr

  edit: Ik wilde btw nog ff mn complimenten geven aan dit forum, het ziet er netjes en verzorgd uit! :)
  [img:3760f39aa1]http://blog.ifitcangowrong.com/wp-content/uploads/2008/04/screenshot281.gif[/img:3760f39aa1]
  [i:3760f39aa1]het scherm zoals het bij mij is (het balkje staan alleen iets minder ver, en de muis staat niet in beeld)[/i:3760f39aa1]
 • Vreemd…. Heb je de CD zichzelf al laten controleren op integriteit? "Check CD for defects" in het opstartmenu van de CD.

  Indien foutmeldingen: CD opnieuw branden, op zeer lage snelheid, bij voorkeur 8 x.

  Alle randapparatuur los, is trouwens een uitstekend idee. :-)
 • [quote:c5d7395a72="R0elr"]Ik heb btw een laptop waarop Windows vista al op stond. (..) Rondkijken zonder Ubuntu te installeren. Dan begint er eerst een balkje te lopen, maar voordat ie ook maar 1 keer heen is staat ie vast. [/quote:c5d7395a72] Om welk merk/type laptop gaat het? En als de Ubuntu Live CD vast slaat, gaan dan de Num Lock en Caps Lock lampjes dan knipperen? Dat zou kunnen wijzen op een kernel panic. Dat heb ik zelf in het verleden ook gehad met een Ubuntu Live CD. Dat gebeurde toen in combinatie met een draadloos netwerkkaart.
 • [quote:91053b4450="jolo"][quote:91053b4450="R0elr"]Ik heb btw een laptop waarop Windows vista al op stond. (..) Rondkijken zonder Ubuntu te installeren. Dan begint er eerst een balkje te lopen, maar voordat ie ook maar 1 keer heen is staat ie vast. [/quote:91053b4450] Om welk merk/type laptop gaat het? En als de Ubuntu Live CD vast slaat, gaan dan de Num Lock en Caps Lock lampjes dan knipperen? Dat zou kunnen wijzen op een kernel panic. Dat heb ik zelf in het verleden ook gehad met een Ubuntu Live CD. Dat gebeurde toen in combinatie met een draadloos netwerkkaart.[/quote:91053b4450]

  hmmm… Type notebook: Packard Bell Easynote MH 35U041. Ik heb wel een numpad, maar geen lampjes, dus die kunnen ook niet knipperen :p . Zijn er nog meer ''symptonen'' van een zogenaamde Kernel Panic, hoe kan ik zo'n eventuele Kernel Panic oplossen? Alvast bedankt voor de snelle reacties.
  @Pjotr123: Hier had ik zelf ook al aan gedacht, helaas liep ie ook hier bij vast. Ik heb em trouwens wel op een lage snelheid gebrand, 4x. Hier thuis hebben we ook een pc staan, de laptop is van mij. Maar op de PC werkt ie vlekkenloos, dus het ligt niet aan de cd. Maar aan mijn laptop.. :cry:
  edit: Fedora en Mandriva werken ook al niet, Fedora loopt vast nog voor de installatie, en mandriva heeft opstart-problemen :s
 • [quote:1ef9768ebf="R0elr"]Type notebook: Packard Bell Easynote MH 35U041[/quote:1ef9768ebf] Deze dus http://www.packardbell.nl/products/notebooks/easynote-mh/EasyNote+MH35-U-041/productsheet-PB99Q03286-1333.html Omdat je Ubuntu Live CD zelfs vastliep bij het testen, denk ik niet meer aan een kernel panic. Ik vond een topic met een vergelijkbaar probleem weliswaar met een ander merk laptop. Maar wel met dezelfde onboard: video SiS Mirage™3+ graphics engine http://www.linuxformat.co.uk/modules.php?op=modload&name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=8308 daarin adviseert ollie het met de alternate CD van Ubuntu te proberen.
 • Schiet mij maar lek. Ik heb net de alternate versie gedownload, en opnieuw opgestart. Wat denk je? Ik kies voor Ubuntu installeren, en vervolgens krijg ik links-bovenin een knipperend laag streepje te zien. zo eentje: _ achtergrond zwart, streepje wit. Als ik in de eerste usb-poort stop, en dan opstart krijg ik de volgende melding: [52.215350] USB 2-1 Device Descriptor Read/All, error-62. Als ik mijn muis in de tweede usb-poort stop krijg ik de melding: [56.734933] USB 2-2 Device Descriptor Read/All, error-62. Ik snap er echt niks van. Ohja, dat knipperende, lage streepje kon wel een half uur door blijven knipperen. Ik zet dit topic ook eventjes op het nederlandstalige forum van Ubuntu, als jullie hier nog suggesties hebben voor het oplossen van mijn probleem, dan zie ik die hier graag. Jolo, bedankt voor de moeite, ik blijf dit forum nog wel elke dag controleren.. (wat overigens gebruikelijk is als je een topic plaatst)
 • Ik geef het op, het installeren is gelukt door:
  Noapic, Nalopic en ACPI=off aan te zetten, maar daarna, als ik ubuntu wil starten, bevriest ie weer. Ik heb me nu gerealiseerd dat ik nog maar beter op Windows-Vista kan blijven, ik ben ook nog maar 14. Voor de rest heb ik jullie lastig gevallen met een probleem voor iets wat niet eens per sé nodig is. Ik zal Linux op een ander moment moeten proberen, nu heb ik een laptop van Packerd Bell, die het simpelweg niet kan, of het misschien wel kan, waarvoor je allerlei instellingen zal moeten veranderen, en ik ben veel te bang dat ik mijn laptop kapot gaat, hij is nog maar 2 maanden oud. Maargoed, bedankt voor jullie moeite, jullie zullen mij hier niet meer zo snel zien. Wel laat ik het topic nog even onopgelost. Bedankt voor de hulp.
 • [quote:858e991282="R0elr"]Ik geef het op, het installeren is gelukt door: Noapic, Nalopic en ACPI=off aan te zetten, maar daarna, als ik ubuntu wil starten, bevriest ie weer. [/quote:858e991282] Had je al gecheckt of die boot opties ook in het /boot/grub/menu.lst staan? Hoe je dat kunt aanpassen zou je kunnen checken in deze thread op het Engelstalige Ubuntu forum over "acpi = off" "noapic" and "nolapic" http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=861745
 • [b:f08aeeaae5]OPGELET ALLEMAAL, IK HEB IETS SUPEEEER DOMS GEDAAN[/b:f08aeeaae5]
  ok, ik heb dus de partitie die ik aan Ubuntu had toegeschreven, perongeluk geformatteerd. Nu wilde ik de computer herstarten, en heb de dualboot gemold. Nu ben ik ubuntu aan weer aan het installeren, in de hoop de dualboot weer te maken. Mijn vraag: Hoe kan ik veilig Ubuntu verwijderen, zonder dualboot te mollen. Dank je :)
  Jolo, ik wil me volledig van Linux afzetten.
 • [quote:9721f1bb13="R0elr"] ok, ik heb dus de partitie die ik aan Ubuntu had toegeschreven, perongeluk geformatteerd. Nu wilde ik de computer herstarten, en heb de dualboot gemold. [/quote:9721f1bb13] Dat was toch omdat je Ubuntu had geïnstalleerd. Welke dualboot? Voordat je Ubuntu installeerde stond er toch alleen Vista op. Bedoel je wellicht zoals in deze topic over onderwerp GRUB verwijderen (terug naar uitsluitend Windows) Een eventuele dualboot in Vista zou je kunnen proberen te herstellen via applicatie VistaBootPRO

  Tenslotte heb ik liever niet dat je dezelfde vraag in twee Nederlandstalige fora (bijna) tegelijk stelt. http://forum.ubuntu-nl.org/topic/30448 Want vaak kom je dan dezelfde mensen tegen.
 • Few, gelukkig, ik kan weer terug naar vista, door een tip van Pjotr123. Maar door het topic op 2 fora tegelijk te zetten, hoop ik een grotere groep mensen te bereiken met mijn probleem. Maar nu luidt mijn vraag: Hoe kan ik ubuntu veilig verwijderen voor ik dualboot weer mol?
 • [quote:e952860fb8="R0elr"] Hoe kan ik ubuntu veilig verwijderen voor ik dualboot weer mol? [/quote:e952860fb8] Als je laptop harde schijf had gepartioneerd voor Ubuntu en je laptop inderdaad weer kunt opstarten in Vista, zou je de Ubuntu partities kunnen verwijderen en weer toewijzen aan Windows, via Vista' schijfbeheer.
 • Computer hersteld dmv een gedownloade installatie vista dvd, met de regels: Bootrec.exe /Fixboot en Bootrec.exe /FixMbr .

  Schijven met succes geformatteerd en windows vista start normaal op, bedankt voor jullie hulp en hopelijk tot over een paar jaar, als ik Linux opnieuw ga proberen!, of als ik nog een probleem heb!
 • Oei, Packard Hell. Berucht om zijn fenomenale Linux-ondersteuning. Als ik je een goede tip mag geven: Gebruik GEEN Packar Bell :P
 • [quote:78e3de6bd1="Sandernerd"]Oei, Packard Hell. Berucht om zijn fenomenale Linux-ondersteuning. Als ik je een goede tip mag geven: Gebruik GEEN Packar Bell :P[/quote:78e3de6bd1]

  Ik heb thuis ook enkele packard bell computers staan. Ik moet zeggen dat ik met één daarvan problemen heb gehad. Ik kon opensuse daar niet fatsoenlijk op installeren, maar had allerlei boot-opties nodig. Met ubuntu heb ik er problemen met afsluiten. Misschien ACPI ofzo…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.