Vraag & Antwoord

OS Linux

Puppy Linux als Live CD

Anoniem
pjotr123
5 antwoorden
 • Onlangs heb ik het Puppy Linux 4.0 "Dingo" als ISO-bestand gedownload. Alvorens hier een Live CD van te branden, heb ik het eerst even binnen het programma QEMU (onder Windows XP) uitgeprobeerd. Alles werkt, ook het maken van een internetverbinding en het surfen op webpagina's.

  Als ik Puppy Linux als Live CD opstart, dan wordt ook het systeem ingeladen. Het maken van een internetverbinding lijkt goed te gaan, maar bij het surfen in de browser gaat het mis. De pagina's willen niet ingeladen worden, als ware het dat die niet gevonden kunnen worden.

  Waarom werkt het binnen QEMU wel en als Live CD niet?

  Ik gebruik een LAN-verbinding als internet, en binnen Puppy Linux kies ik dan ook steeds voor die optie.
 • Het is alweer een tijdje geleden dat ik Puppy voor het laatst heb opgestart (ik werk tegenwoordig eigenlijk alleen met Ubuntu en openSUSE).

  Maar ik herinner me nog een eigenaardigheid van Puppy: je moet de netwerkverbinding via een wizard instellen. Ook in de LiveCD-sessie. Gewoon de netwerkwizard draaien en met alles akkoord gaan wat hij voorstelt.

  Heel gebruikersonvriendelijk natuurlijk; in het begin begreep ik dat ook niet. Bij andere Linuxdistributies, zoals Ubuntu, werkt alles automatisch in de LiveCD-sessie, en zo hoort het uiteraard ook.
 • Dat heb ik allemaal gedaan. Maar het resultaat blijft: Onder QEMU werkt het prima, als Live CD niet.
 • Zit je aan puppylinux vast? Ik meen dat met dsl linux de internet verbinding wat makkelijker ging. Overigens is qemu natuurlijk een emulator, en maak je niet rechtstreeks gebruik van je hardware.
 • Nee hoor. Maar DSL, dat is ook weer zo'n raar geval. Onder QEMU werkt dat prima, maar als Live CD krijg ik hem helemaal niet aan de praat. Het beeld blijft op zwart. Knoppix, waar DSL een afgeleide van blijkt te zijn, werkt wel naar behoren, zowel onder QEMU als Live CD. Rara…?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.