Vraag & Antwoord

OS Linux

DualBoot

Anoniem
ivopatty
4 antwoorden
 • Hallo mensen, Ik heb veel gelezen over Linux, en ik ozu dit wel eens willen uitproberen. Maar nu heb ik gelezen dat daarvoor een DualBoot instalatie nodig is. Zou iemand mij daar bij kunnen helpen?

  En weet iemand toevallig wat voor Linux het beste voor mij zou zijn? Ik ben een beetje nieuw in de linux wereld, dus ik zou graag advies krijgen voor mijn eerste linux installatie.

  Alvast bedankt

  P.S. er zit maar een harde schijf in die ook maar een partitie heeft.

  IvoPatty
 • Ubuntu is prima geschikt voor beginners. Kijk hier eens voor alle info die je nodig hebt:
  http://computertip.googlepages.com/ubuntulinux
 • Oke, bedankt, das een hele duidelijk uitleg. Zit er nog enig gevaar in het partitioneren/ dual boot maken van een windows computer / ubuntu computer?
 • [quote:280d23fcd6="ivopatty"]Oke, bedankt, das een hele duidelijk uitleg. Zit er nog enig gevaar in het partitioneren/ dual boot maken van een windows computer / ubuntu computer?[/quote:280d23fcd6]

  Ja. Ook al is de kans op ellende gelukkig klein, hij is er wel. Partitioneren is een ingrijpende zaak voor je harde schijf.

  Je wil dus altijd een externe kopie hebben van al je belangrijke bestanden. Maar ja, dat wil je sowieso, als je verstandig bent. Ook al draai je alleen Windows, zoals nu.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.