Vraag & Antwoord

OS Linux

pictogram netwerkverbindingen verdwenen uit systeembalk

4 antwoorden
  • Mijn probleem is het volgende : Mijn dochter heeft gisteren een aspire one gekocht (besturingssysteem Linus Lite ) Gisteren kon ze zonder problemen het thuisnetwerk op en vandaag nadat ze op school op het netwerk is geweest is de pictogram netwerkverbindingen weg uit de systeembalk en in het menu kan je ook niet meer op netwerkbeheer klikken want hij reageert niet terwijl alle andere functies/pictogrammen gewoon werken . Ik heb ook al naar een systeemherstel gekeken maar die kan ik niet vinden. Wie kan mij met dit probleem helpen ?
  • Hi Rechtermuis op start>eigenschappen>Menu start>aanpassen>geavanceerd> scroll naar netwerk en vink aan ! doe hetzelfde bij Taakbalk in zelfde menu
  • Lezen schijnt toch heel lastig te zijn. Het betreft hier het besturingssysteem LINUX en niet WINDOWS. Helaas kan ik je ook niet helpen.
  • [quote:97b1ec5b8a="reemster"]Mijn probleem is het volgende : Mijn dochter heeft gisteren een aspire one gekocht (besturingssysteem Linus Lite ) [/quote:97b1ec5b8a] arggghhh, Bij enig googlen blijken er drie types áspire one'te bestaan, over welke hebben we het hier? (niet de versie met Windows XP in elk geval) De juiste naam van het besturings-systeem is "Linpus Linux Lite". [quote:97b1ec5b8a="reemster"]Gisteren kon ze zonder problemen het thuisnetwerk op en vandaag nadat ze op school op het netwerk is geweest is de pictogram netwerkverbindingen weg uit de systeembalk en in het menu kan je ook niet meer op netwerkbeheer klikken want hij reageert niet terwijl alle andere functies/pictogrammen gewoon werken . Ik heb ook al naar een systeemherstel gekeken maar die kan ik niet vinden. Wie kan mij met dit probleem helpen ?[/quote:97b1ec5b8a] Tja, wat heeft de school te bieden op het netwerk, en hoe werkt het daar. draadloos, met een draadje (in dat geval alleen de netwerkdraad inpluggen als je acertje UIT staat, en daarna pas aanzetten en opstarten, na affloop: eerst de computer via de software uitzetten en pas daarna het netwerk-kabeltje er uit....). Verder: als de school allerlei windows-proggies in de aanbieding heeft: dat werkt dus niet op Linux... Ook ik ben geen acer & linpus goeroe, maar via google is genoeg te vinden. Zoek op [code:1:97b1ec5b8a]acer one[/code:1:97b1ec5b8a] dit zal ook betere adressen voor hulp (zal echter wel in het Engels zijn) opleveren. Verder: systeem-herstel: dat is een windows-feature. Er bestaat wel zoiets in Linux, maar dat gaat daar weer anders, en of dat zit op een light version?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.