Vraag & Antwoord

OS Linux

KDE 4.1.1 ervaringen

Anoniem
bd54338rre
1 antwoord
 • Heeft iemand al KDE geüpdatet naar KDE 4.1.1 die volgens http://www.kde.org/ op 3 september 2008 uitkwam geprobeerd? Zo ja in welke Linux distributie en versie. En op welke wijze had je 'm geüpdatet? Of probeerde je de KDE Live CD?

  Hier volgt een kort verslag. Als ik op de site van KDE klik op Stable Version en op KDE 4.1.1 Info Page for details. Dan staat daar onder andere
  [quote:2b26e4c4e3]
  Currently pre-compiled packages are available for:

  * Debian KDE 4.1.1 packages are available in the experimental repository. The KDE Development Platform is in unstable. More details can be found in the installation instructions.

  * Fedora KDE 4.1.1 packages have been pushed as an update for Fedora 9 (currently in updates-testing). Note that the Fedora 9 packages do not include kdepim. A Fedora 9 build of kdepim 4.1.1 is available from the unstable repository at kde-redhat. KDE 4.1.1 is also included in the experimental Rawhide development repository, however the packages there may depend on other Rawhide packages and are therefore not suitable for installation on Fedora 9.

  * openSUSE packages are available for openSUSE 11.0 (one-click install), for openSUSE 10.3 (one-click install) and openSUSE Factory (one-click install). A KDE Four Live CD with these packages is also available. [/quote:2b26e4c4e3]
  Het uitproberen in openSuSE 11.0 leek me de meest voor de hand liggende mogelijkheid. Daarom klikte ik op die one-click install om het venster KDE-BASIS.ymp te laten openen met YAST zodat het venster verschijnt met daar bovenaan als tekst
  [quote:2b26e4c4e3] KDE 4.1 Basis Installatie. [/quote:2b26e4c4e3] Deze installatie had ik gestart. Even later werd om de openSuSE-DVD 11.0 (schijf1) gevraagd. Even later was de installatie voltooid.
  [quote:2b26e4c4e3]
  Software-installatie

  Installatie is gelukt
  [/quote:2b26e4c4e3] Ik klikte op Voltooien logde uit. Klikte op Sessie en zag bij Sessies 5. KDE 4.1.1 staan. Dan Sessie wijzigen en ingelogd. Ondanks dat bij mij openSuSE 11.0 op Nederlandstalig stond zag ik op de standaard Desktop Engelse teksten, zoals Trash. Omdat deze als enige geen icoon had, probeerde ik eerst via die vraagteken die ik zag, eerst een icoon te selecteren. Een icoon met de naam Trash of Prullenbak kon ik niet vinden. Dus probeerde ik kcmprivacy die eigenlijk geen prullenbak is. Maar de prullenbak had nog steeds geen icoon. Daarom logde ik weer uit en in. Niet alleen was de echte prullenbak icoon weer terug. (Niet de icoon die ik selecteerde.) Maar waren de teksten bij de iconen op de KDE Desktop wel in het Nederlands. Vreemd.

  Een vluchtige blik werpend in het KDE menu, lijkt me het één en ander in orde. Alleen Icoon Kantoor op de KDE Desktop werkt niet. Dan verschijn de foutmelding
  [quote:2b26e4c4e3]
  Er is een fout opgetreden bij het starten van de toepassing.

  Details: Wijzigen naar de map '$HOME' is mislukt (Bestand of map bestaat niet)
  [/quote:2b26e4c4e3] Als ik op de Kantoor icoon via de rechter muisknop klik op Eigenschappen > Starter. Dan zie ik bij Opdracht: [code:1:2b26e4c4e3] oofromtemplate [/code:1:2b26e4c4e3] Als ik die tekst in de code naar een Terminal kopieer en plak, dan start het Kantoor wel op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.