Vraag & Antwoord

OS Linux

Twee grafische terminals

Anoniem
xiliduur
2 antwoorden
 • Ik weet dat het kan:
  http://www.multiseatcomputer.be/

  Ik heb dat bedrijf ook gezien op de Ubuntu Release Party in Herk-de-Stad, in april. Werkt perfect; ik heb er ook wat mee gespeeld toen.

  Maar hoe ze het doen….

  Hier is in elk geval een oude instructie, voor Ubuntu 6.06 Dapper Drake:
  http://netpatia.blogspot.com/2006/09/multiseat-computer-with-ubuntu.html

  Hopelijk werkt die ook nog voor Ubuntu 8.04.
 • Hoi forumleden, ik heb een vraagje.

  In mijn computer zit een grafische kaart met 2 DVI uitgangen. Ik beschik al enige tijd over twee (dezelfde) beeldschermen, en heb deze een tijdje samen op mijn computer gebruikt (dual screen). Nu was ik laatst met mijn vriendin in een ware sameGNOME-highscore verbeterwedstrijd verwikkeld… :oops:
  En om niet steeds een andere naam in te voeren, wisselden we om en om van gebruikersaccount.

  Toen dacht ik natuurlijk: he, wat zou het gaaf zijn om in plaats van dual screen te werken, elk beeldscherm een eigen grafische terminal te geven. Met het idee dus, om concurrent te kunnen werken (aan onze sameGNOME highscore :P) Ik heb ook nog wel "ergens" een set toetsenbord+muis verstopt…
  Ik vind zo'n idee ook wel een enrgie "A"-label verdienen, want het spaart je een computerkast uit (en een TFT scherm verbruikt toch lang niet zoveel…)

  Mijn vraag is dan ook (voor wie bovenstaand verhaal uit gemakszucht oversloeg…) als volgt:
  Kan ik (en zo ja, hoe) twee grafische terminals laten weergeven op mijn beeldschermen, dus tty7 op screen0 en tty8 op screen1?

  Het gaat overigens om een nVidia-kaart (7000-serie) en ik gebruik Ubuntu. Hiervoor gebruikte ik Gentoo, dus ik ben er niet vies van om handmatig wat configuratiebestanden aan te passen ;)

  Alvast bedankt :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.