Vraag & Antwoord

OS Linux

volledig automatisch updaten

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Ik heb gezocht op internet naar de mogelijkheid van automatisch updaten in Ubuntu, maar kan niets bruikbaars vinden.

  Mijn vraag is :

  Hoe kan ik de update-manager volledig automatisch updates binnen laten halen en deze ook direct laten installeren zonder dat mijn wachtwoord wordt gevraagd?

  Thx!
 • Dat kan, maar alleen voor veiligheidsupdates:
  Systeem - Beheer - Softwarebronnen
  Tabblad updates
  zet puntje bij: Beveiligings-updates zonder bevestiging installeren

  Vooral handig, wanneer je je oude tante voorziet van een Ubuntu op haar PC… Hoeft ze nergens op te letten. :-)

  Voorzichtigheidshalve hebben ze dit alleen mogelijk gemaakt voor de echt belangrijke updates: die voor de veiligheid. De andere updates zijn immers veel minder belangrijk.

  Er is namelijk natuurlijk altijd een kansje, dat een update iets teweeg brengt wat je niet wil…. En dan kun jij weer op de fiets springen naar je tante. :-)
 • Als het echter wel de bedoeling is om alle updates automatisch te laten installeren, check dan deze tutorial over Automatic Updates : Ubuntu (all versions)
 • Ik begrijp dus dat er :

  1)'echt belangrijke updates: die voor de veiligheid' zijn en
  2)de overige updates

  Wanneer update-manager op de gebruikelijke manier (via het mededelings-icoon rechtsbovenin op de taakbalk) de melding geeft dat er updates beschikbaar zijn, betreft het hier dan enkel de 'veiligheids-updates' of 'alle' updates'?

  En wat moet ik me precies voorstellen bij de 'overige updates'? Is het niet het beste om gewoon altijd ALLE updates te downloaden en te installeren? Of duurt dit dan veel langer omdat er veel data moet worden gedownload? Wat adviseren jullie?

  Vanaf januari dit jaar werk ik nu met Ubuntu (en ben er nog steeds helemaal weg van!!! Nog 9 dagen tot Intrepid! Yes!) en tot dusver deed ik de updates gewoon via het bovenvermelde icoon en dat werkt bij mij prima. Alleen die actie wil ik dus geautomatiseerd hebben.

  (even een off-topic ps-je : Pjotr, je computertip-site is mooi geworden! Overzichtelijk en voor beginners superduidelijk. Mijn complimenten…..)
 • [quote:fc5dbae994="jan13011965"]Wanneer update-manager op de gebruikelijke manier (via het mededelings-icoon rechtsbovenin op de taakbalk) de melding geeft dat er updates beschikbaar zijn, betreft het hier dan enkel de 'veiligheids-updates' of 'alle' updates'? [/quote:fc5dbae994] Kan beide. Of ook alleen aanbevolen updates.
  [quote:fc5dbae994="jan13011965"]En wat moet ik me precies voorstellen bij de 'overige updates'? [/quote:fc5dbae994] Je bedoelt neem ik aan Aanbevolen updates. Of in het Engels Recommended updates. Enig uitleg is te vinden op de Ubuntu documentation over Ubuntu Updates.
 • Jolo, je vermelde link laat aan duidelijkheid niets te wensen over! Ik ben weer helemaal op de hoogte.

  Thx!
 • Er is toch nog wat onduidelijkheid…..

  In de tutorial staat o.a. dat het volgende ge-updated wordt :

  '…“update”, “upgrade”, “dist-upgrade” and “autoclean” commands. '

  Verderop staat : 'These upgrades include regular updates, kernel updates, security updates, etc. Also, the “autoclean” command removes old packages from your system after they are no longer needed.'

  Ik begrijp hieruit dat ook een distributie-upgrade automatisch wordt doorgevoerd. En dat wil ik nou net niet.
  Het enige wat ik wil is dat de 'security'- en 'recommended'-updates automatisch worden gedownload EN geinstalleerd.
  Verder wil ik dat dat dan gebeurt bij het opstarten van de pc. Echter, die optie staat nergens vermeld.

  Dan nog even het volgende :

  Wanneer ik onder system>administration>software sources>tab updates onder 'automatic updates' kijk, dan dan zijn er 3 opties, echter de optie 'install security AND RECOMMENDED updates without confirmation' ontbreekt helaas…… Wel 'download all updates in the background', maar helaas staat hier niet achter : 'and install them'.
  Waarom deze opties ontbreken, begrijp ik niet, omdat ze toch voor de hand liggen lijkt me?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.