Vraag & Antwoord

OS Linux

OpenSuSE 11.1 Bèta & Release Candidate

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Voor de openSuSE liefhebbers weer een kans om de nieuwe OpenSuSE 11.1 Bèta 3 uit te testen. Terwijl er van Bèta 1 en 2 alleen een DVD te downloaden was, is Bèta 3 er ook als Live CD. Onder andere te downloaden vanaf Distrowatch http://distrowatch.com/?newsid=05153 Ook degene die problemen hadden om OpenSuSE 11.0 te installeren hebben nu een nieuwe kans.

  Ikzelf heb zojuist de openSUSE-11.1-Beta3-GNOME-LiveCD-i386.iso gedownload en gebrand. Als Live CD werkt deze al. Het installeren op mijn oude test-pc's ga ik morgen proberen. Als anderen 'm ook proberen, verneem ik graag het resultaat hiervan.
 • Inmiddels heb ik de openSUSE-11.1-Beta3-GNOME-LiveCD geïnstalleerd. Dat ging ongeveer zo. Als ik op het Install icoontje van de Live CD klik, verschijnt er nog wel de foutmelding
  [code:1:e829687b88] An error occurred while loading op saving configuration information for gnome super user. Some of your configuration settings may not work properly. [/code:1:e829687b88] Deze kan echter worden weggeklikt. Tijdens de installatie configuratie kan een gebruikersnaam worden aangemaakt. Maar als de installatie is voltooid en de PC moet worden opgestart, wordt er nogmaals gevraagd een gebruikersnaam aan te maken. Dit kan eventueel worden geannuleerd. Ik kon de installatie op mijn oude Athlon XP 1700+ PC met 1,5 GB werkgeheugen en een 7600GS videokaart met succes voltooien.

  Ik heb 'm zelf nog niet uitgebreid getest. Maar ik vond alvast een First look: OpenSUSE 11.1 beta 3 very promising. En ook nog op openSuSE news enig info wat er veranderd is sinds bèta 2.
 • Gisteren kwam uiteindelijk openSuSE 11.1 Release Candidate uit. Die zou eigenlijk een paar weken geleden uitkomen. Maar in de plaats van openSuSE 11.1 RC1 verscheen toen Alpha 5. Bij die versie verscheen er bij het handmatige partitionereb een foutmelding. Dat heeft met het automatisch mounten te maken. Om de één of andere reden umount de installer de gemounte partities niet automatisch. En kan daardoor de root partitie niet formatteren. Ik heb alle partities dus handmatig moeten umounten. Daarna ging de installatie van start.

  Met openSuSE 11.1 Release Candidate lijken de bovenstaande installatie problemen opgelost. Zijn er nog anderen hier die de Beta en/of Release Candidate al hebben getest? Ikzelf ben de 32 bit LiveCD versie met Gnome 2.24.1 aan het testen. Die heb ik op de harddisk van mijn oude AthlonXP 1700+ 1,5 GB geheugen met een nvidia 7600GS videokaart geïnstalleerd. Ik ga 'm verder testen.
 • Ik moet zeggen dat ik wel erg geinstereseerd ben, maar momenteel er nog niet aan ga beginnen. Ik wacht nog even op de Final. Maar ik moet wel zeggen dat ik OpenSUSE altijd als hoofddistributie heb gebruikt. Vind jij hem erg goed/verbeterd, van wat je er nu van kan zien?
 • [quote:9597d25346="Japie III"]Vind jij hem erg goed/verbeterd, van wat je er nu van kan zien?[/quote:9597d25346] In mijn eerste indruk denk ik van wel. Ofschoon het wel weer een tijdje terug is dat ik met openSuSE 11.0 gewerkt heb. Ik ga nu de nieuwe openSuSE 11.1 Release Candidate op de laptop uit mijn onderschrift proberen.

  Daarop draaien nu nog Windows XP Professional en Ubuntu Linux 8.04.1. De bedoeling was deze te upgraden naar de nieuwe Ubuntu Linux 8.10. Ik ben echter van gedachte veranderd. Ik heb zojuist een andere Linux EXT3 partitie geregeld via Gparted. Zodat het dan een triple boot wordt. Windows XP Professional, openSuSE 11.1 RC1 en Ubuntu Linux 8.04.1. Alleen heeft Gnome in openSuSE 11.1 RC1 nog wel enig handmatige aanpassingen nodig. Want daarin zit standaard nog niet een paneel aan de bovenkant. Die voeg ik dan zelf toe. Net als de paneel applicaties.
 • ik weet niet hoe ik de codecs install ? :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.