Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu - welke versie

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Als jarenlange MS gebruiker wilde ik eens kijken of het zinvol was om over te stappen op Linux. Ubuntu is dan een goede keuze, heb ik op veel plekken gelezen.

  Als ik nu naar www.ubuntu-nl.org ga, moet ik kiezen welke versie ik wil downloaden. 8.04 LTS GNOME, 8.04 KDE of 8.04 LTS addon CD.
  Als ik heb gekozen en gedownload, kan ik dan simpel overstappen op een andere versie, ingeval ik de verkeerde keuze heb gemaakt. Of moet ik dan helemaal opnieuw beginnen?

  En wat is eigenlijk het verschil? Ik zie op de site alleen iets staan over de User Interface. Maar er zullen vast nog wel meer verschillen zijn.

  Alvast bedankt voor de respons !
 • Als je goed kijkt, zie je dat er maar een versie echt Ubuntu heet.

  De tweede versie is Kubuntu (afgeleide versie met een andere grafische schil, KDE ipv Gnome) (http://www.ubuntu.com/products/WhatIsUbuntu/kubuntu)

  En de derde is Edubuntu, voor het onderwijs (http://www.ubuntu.com/products/WhatIsUbuntu/edubuntu).

  Keuze is dus beperkt tussen Ubuntu of Kubuntu, lijkt me een kwestie van smaak, neem anders de gewone Ubuntu, je kan later alsnog op KDE overstappen:

  https://help.ubuntu.com/community/InstallingKDE
 • Kijk hier eens, bij deze keuzehulp:
  http://sites.google.com/site/computertip/versiekeuze
 • Ik zou zelf aannemen om een distributie met KDE te nemen, zoals dus KUBUNTU. KDE heeft vind ik meer weg van Windows en dat zal voor sommige mensen de overstap makkelijker maken. Als je echt wilt overstappen naar Linux zou ik je echter openSUSE met KDE3 aanraden. Zelf vind ik openSUSE een stuk stabieler en makkelijker dan KUBUNTU.
 • Elk half jaar komt Ubuntu met een nieuwe versie. In april en oktober. Dit verklaard de versies 8.04 en 8.10. De 8 staat voor 't jaar (2008) en 04/10 voor de maand.

  Ga voor Ubuntu 8.10. Dan heb je de meest recente versie. De volgende zal Ubuntu 9.04 zijn…
  Blijf "lekker" meegaan in stream van de Ubuntu ontwikkelingen…
  en installeer de meest recente versie…
 • Daar zijn de meningen verschillend over dus.
  Ik installeer meestentijds de LTS versie en gebruik die zelf ook nog naar tevredenheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.