Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik wil mij graag eens verdiepen in linux, Echter ben ik al een tijdje bezig om het te vinden. wanneer ik linux in toets bij google, word je helemaal gek van al die linken, en zit er nog eens een heleboel troep bij wat je liever neit in huis hebt. Weet iemand waar ik een linux versie kan vinden?
 • Twee populaire distributies:
  http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
  http://software.opensuse.org/
 • Die eerste link had ik zelf ook gevonden, maar ik dacht dat ubuntu weer wat anders was als linux? Of is't net zoiets als XP en vista zegmaar? gewoon een andere linux versie. In iedergeval ben ik nu ubuntu aan het downloaden… Dan gaan we het avontuur eens beginnen van de week :D
 • Kijk hier eens, voor een complete snelstartergids voor beginners met Ubuntu:
  http://sites.google.com/site/computertip/
 • Ik begrijp uit deze handleiding dat het gewoon naast windows installeerd, Ik heb een extra HD is het beter om het gewoon op een lege schijf te zetten, of maakt het niet uit?
 • [quote:26e3f2e195="eduard33"]Ik begrijp uit deze handleiding dat het gewoon naast windows installeerd, Ik heb een extra HD is het beter om het gewoon op een lege schijf te zetten, of maakt het niet uit?[/quote:26e3f2e195]

  Ja, gewoon naast Windows zetten. Bij voorkeur op dezelfde fysieke harde schijf als Windows, want dat is de schijf die in de opstartvolgorde in het BIOS, staat aangemerkt als nummer 1.

  Dat is het makkelijkste en het beste. Overigens is het installeren van Ubuntu heel makkelijk gemaakt, daar hebben ze goed over nagedacht. :-)
 • Ok, ga ik dat doen. Ik typ dit nu met de probeer versie zegmaar. Ik ga wel eerst even een clone maken van mijn systeem voor ik het definitief ga installeren. Ik heb ook al gebruik gemaakt van een aantal features zoals het testen van het geheugen. Ik vind de probeer versie al heel uitdagend! Ik geloof dat ik in no-time verslaafd ben aan linux :lol:
 • [quote:30e2d1cc64="eduard33"]Ik vind de probeer versie al heel uitdagend! Ik geloof dat ik in no-time verslaafd ben aan linux :lol:[/quote:30e2d1cc64]

  Ja kijk maar uit, ik heb net 2 dagen ubuntu en het werkt heerlijk :lol:

  probeer ook vooral eens compiz fusion….
  compiz fusion artikel

  [img:30e2d1cc64]http://farm2.static.flickr.com/1099/836999059_7d11bd69a8.jpg[/img:30e2d1cc64]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.