Vraag & Antwoord

OS Linux

spiegelserver

Anoniem
jan13011965
7 antwoorden
 • Ik probeer nu al meerdere malen Ubuntu 8.04 bij een vriend van mij te installeren, maar de pc blijft steeds op hetzelfde punt in het installatieproces hangen!

  Eerst dacht ik dat het aan de installatie-cd-rom lag, maar dat is dus niet het geval, want bij andere exemplaren gebeurt hetzelfde.

  De details :

  De installatie verloopt goed tot 82%. Het dialoogvenster vermeldt het volgende :

  "Het systeem wordt geinstalleerd"

  "Bezig met het configureren van apt"

  "De spiegelserver wordt nagelopen"

  En bij deze laatste melding ("De spiegelserver wordt nagelopen";) blijft de pc compleet hangen. Er gebeurt volstrekt niets meer! Ik heb een half uur gewacht, maar nada! Dit is nu al de 4 e keer dat dit gebeurt en het begint knap te irriteren…….

  Weet iemand de oplossing hiervoor, zodat ik eindelijk Ubuntu bij die vriend op z'n pc krijg, want dit maakt niet bepaald een fantastische indruk voor het OS waar ik zo over opgeef.

  Thx!
 • [quote:c817f46ad5]want dit maakt niet bepaald een fantastische indruk voor het OS[/quote:c817f46ad5]

  Ik denk dat dit niets met het OS te maken heeft maar met de hardware van de PC.
  - Het kan een defect aan het geheugen zijn.
  - Het kan een harddisk probleem zijn.

  Misschien moet je eens het programma memtest draaien, of ander geheugen proberen.
  http://www.memtest86.com/

  Wat zijn de exacte specs van de PC?
 • Zorg ervoor, dat de computer tijdens de installatie via een bedrade verbinding (netwerkkabel) met het internet is verbonden. Tijdens de installatie zoekt Ubuntu namelijk al naar updates op de spiegelservers.
 • Tijdens de installatie is de pc via een bedrade verbinding (netwerkkabel) met het internet
  verbonden!

  M.i. is ook met de hardware niets mis, aangezien kort geleden op de betreffende harde schijf van de pc Windows XP prof. prima draaide. In de pc zitten twee harde schijven die afzonderlijk aan en uit gezet kunnen worden via de racks waarin ze zijn ingebouwd. Ook de andere harde schijf, waar nog steeds Windows xp prof op draait, vertoont geen kuren, zoals geheugen problemen o.i.d.

  Het moet m.i. dus een ander probleem zijn. Any idea???
 • tis de vraag welke server gezocht wordt en of die bereikbaar is.
  taal engels of nederlands ingesteld?
  of negatief antwoorden op de vraag voor aanvullingen.

  of een andere cdspeler proberen. een dvdspeler meestal goede ervaringen mee en heb ik altijd bij me als ik bij anderen ben.
  Soms liggen leesfouten aan een cd maar vaker aan een oudere (snelle)afspeler.
  De foutcorrectie is niet optimaal met die bomvolle live cd's
 • [quote:17adc60bc0="pjotr123"]Zorg ervoor, dat de computer tijdens de installatie via een bedrade verbinding (netwerkkabel) met het internet is verbonden.[/quote:17adc60bc0]
  [quote:17adc60bc0="Athlon"]tis de vraag welke server gezocht wordt en of die bereikbaar is. [/quote:17adc60bc0] In principe zou je Ubuntu ook moeten kunnen installeren op een PC zonder internet. Er zullen dan wel een aantal pakketten ontbreken, maar de installatie zou er niet op mogen hangen.
  [quote:17adc60bc0="jan13011965"]Ubuntu 8.04 (..) De installatie verloopt goed tot 82%. [/quote:17adc60bc0] Ik vond op het Engelstalige Ubuntu forum een thread die je zou kunnen checken over onderwerp [SOLVED] it freezes at 82% installation (Scanning the mirror).
 • Jolo, hoe je het altijd weer zo snel voor elkaar krijgt om een 'link' te vinden is me een raadsel, maar je bent goud waard voor het forum!

  De oplossing (installeren zonder internetverbinding) schijnt te werken. Ik ga het uitproberen en laat mijn bevindingen weten.

  Many thx!

  Athlon, jij uiteraard ook bedankt voor je 'bijdrage'……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.