Vraag & Antwoord

OS Linux

virual box op eee

Anoniem
None
7 antwoorden
 • hoi
  ik zou graag op mijn eee pc met xandros virtualbox willen draai ik heb al een tortual geprobeert deze:http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=6653 maar het gaat fout als ik probeer dat zip bestand je naar /usr/src probeer te kopieeren dus kan iemand mij een duidelijke uitleg geven, alvast bedankt! :wink:
  groeten
  roelvdm3
 • De hardware van die kleine dingetjes is niet geschikt voor een zware toepassing als Virtualbox…. Je draait dan een besturingssysteem in een besturingssysteem, en dat wil je die kleine niet aandoen, die zakt door z'n knieën…

  Als je genoeg ruimte hebt op de harde schijf, dan kun je je Eee wel tweevoudig opstartbaar maken met een andere Linux. Hoe groot is de harde schijf?
 • ik heb een van 4 gig (draait xandros) en ik heb een sdhc van 4gig daar wil ik xp vanaf draaien er zijn hier meerde oplossingen voor(alleen het werkt niet) zoals bartpe maar dat krijg ik dus niet werkend
  groeten
  roelvdm3
 • [quote:ae7f04a801="roelvdm3"]ik heb een van 4 gig (draait xandros) en ik heb een sdhc van 4gig daar wil ik xp vanaf draaien er zijn hier meerde oplossingen voor(alleen het werkt niet) zoals bartpe maar dat krijg ik dus niet werkend
  groeten
  roelvdm3[/quote:ae7f04a801]

  4 GB harde schijf is te klein om te delen, ik denk dat Xandros daar al gauw zo'n 3 GB van gebruikt…

  Je kunt wel via unetbootin een USB-geheugenstaaf opstartbaar maken en van daaraf een "LiveCD" draaien (zoals Bart PE). Dan laat je de harde schijf van je Eee met rust.
  http://unetbootin.sourceforge.net/
 • bedankt voor snelle reactie kan je me aub helpen hoe ik dat moet doen want heel die mikmak ben ik een week mee bezig geweest voor ik hier kwam.
  groeten
  roelvdm3
 • - pak een lege USB-geheugenstaaf die FAT32 geformatteerd is. Met 4 GB ruimte erop.

  - installeer de Windowsversie van unetbootin op een computer die Windows draait.

  - prik de USB-geheugenstaaf in je Windowscomputer, start unetbootin en installeer het besturingssysteem van je keuze op de staaf. Via het keuzemenu van unetbootin.

  - Ontkoppel de geheugenstaaf (veilig verwijderen), trek hem los. Prik hem in de Eee. En start je Eee vanaf de geheugenstaaf. Nu start het besturingssysteem dat op de staaf staat, en niet Xandros.

  unetbootin is keigaaf, geweldig leuk om allerlei besturingssystemen veilig uit te proberen. Probeer zeker Puppy Linux eens en Ubuntu (Xubuntu is wat lichter, die zal wat sneller draaien).
 • ik kan daar mee geen xp op mijn sd kaart zetten want als ik dan boot komt er een menu met alleen default en als ik daar op klik dan krijg ik dat menu weer opnieuw en opnieuw

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.