Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux volledig Nederlands?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb op mijn (super)oude pc linux geïnstalleerd omdat xp weleens vast wou lopen en linux volgens velen een aanrader was.
  Nu heb ik ubuntu geinstalleerd, maar ik zie dat alles een mix is van engels en nederlands. Ik heb 'm al lang niet meer aan gehad, maar ik dacht dat er iets van system stond, en daaronder wel gewoon nederlandse woorden. Om maar even een voorbeeld te geven. Is er een mogelijkheid om alles volledig in Nederlands te krijgen?
  Zonee, dan heb ik nog een andere vraag:
  Ik heb al geprobeerd xp er weer op te zetten, maar dat lukt niet omdat tijdens het opstarten niet wordt gevraagd of ik van cd wil opstarten. Hoe moet ik dat nu doen?
 • Ubuntu 100 % Nederlands maken:
  http://sites.google.com/site/computertip/faq
  (punt 9)
 • Ok bedankt voor de link. Zal ik vanmiddag even proberen. Ik zie er nog veel meer handige weetjes staan, dus erg handig :D
 • Er staat bij mij bij supported languages alleen English. Bij default language staat wel dutch. Moet ik die ergens downloaden ofzo?
 • Zorg voor internetverbinding. Dan bij supported languages een vinkje zetten in het hokje bij Dutch (Nederlands).

  Dan haalt Ubuntu de benodigde taalpakketten automatisch binnen en installeert hij ze ook automatisch.

  Daarna een volledige herstart van je computer, en ziedaar: Ubuntu spreekt 100 % Nederlands. :-)
 • Nogmaals, ik heb bij supported languages geen dutch staan, alleen english. Ik kan alleen English aan- of uitvinken.
 • Uitzonderlijk vreemd. Zoiets heb ik in jaren Ubuntugebruik nog nooit meegemaakt. Is je installatie-CD wel goed? Laat hem zichzelf eens controleren op corruptie (optie in het opstartmenu van de CD).

  De kortste klap is waarschijnlijk deze.

  Doe eens een schone herinstallatie van Ubuntu, met formatteren en al. Zorg ervoor, dat *tijdens* de installatie je computer bedraad internet heeft. Dan installeert Ubuntu de Nederlandse taalpakketten al tijdens de installatie.
 • Controleer eerst even of je wel de Nederlandse taalpakketten hebt geinstalleerd voordat je je hele systeem gaat formatteren en zo.

  Ubuntu heeft overigens een slechte reputatie wat betreft zijn vertaling, andere distributies zoals suse, mandriva of fedora hebben een betere vertaling. Dat geldt vooral voor de externe pakketten, zoals de software van kde en gnome. Gek genoeg zijn die bij andere distributies beter vertaald dan bij ubuntu.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.