Vraag & Antwoord

OS Linux

downloadrate zakt in

Anoniem
jolo
9 antwoorden
 • Ik heb net Ubuntu 8.10 bij een vriend geinstalleerd. Wanneer ik via de updatemanager de laatste updates wil binnenhalen, zakt na zeer korte tijd de downloadrate plotseling volledig in en stopt het downloaden. Er gebeurt dan verder niets meer. Onder Windows gaat downloaden op diezelfde pc gewoon zoals altijd. Geen problemen.

  Iemand enig idee wat hier de oorzaak van kan zijn en hoe ik dit opgelost krijg? Is de eerste keer dat ik dit meemaak onder Ubuntu.

  Thx!
 • kan zijn dat je de mru/mtu-waarde voor je netwerkverbinding moet verlagen.
  Die kun je instellen bij de geavanceerde configuratie van je netwerkverbinding.
 • Met hoeveel moet ik die dan verlagen en waar vind ik de geavanceerde configuratie van de netwerkverbinding?

  Wat ik niet begrijp is dat downloaden onder Windows geen probleem oplevert.
 • Het kan ook liggen aan de netwerkkaart. Een fout in het stuurprogramma.

  Draadloze netwerkkaarten met een Ralink RT2500 chipset hebben zo'n fout in het Linuxstuurprogramma, die je als volgt kunt opvangen:
  http://sites.google.com/site/computertip/ralinkrt2500
 • Het gaat hier om een BEDRADE verbinding. Daarom vind ik het ook zo vreemd. Er is geen sprake van een Ralink chip/netwerkkaart.

  Het verlagen van de aangegeven waarden heeft niet geholpen.

  Tja……wat nu?
 • Het kan natuurlijk ook nog liggen aan de update-server. Voral Medibuntu ligt nog weleens plat, maar dat is dan ook een niet-officiële pakketbron.

  Enfin, probeer eens een verandering van update-server:

  Systeem - Beheer - Softwarebronnen

  Tabblad Ubuntu software (eerste tabblad)

  Downloaden van: kies Hoofdserver (of overige).
 • [quote:8d6654069a="jan13011965"]Wat ik niet begrijp is dat downloaden onder Windows geen probleem oplevert.[/quote:8d6654069a]

  Dat geeft alleen aan dat het probleem niet hardwarematig is, of aan de andere zijde van de verbinding ligt.

  Dus dan zit het ergens in de configuratie onder linux.
 • [quote:d17146c607="jan13011965"] Ik heb net Ubuntu 8.10 bij een vriend geïnstalleerd. Wanneer ik via de updatemanager de laatste updates wil binnenhalen, zakt na zeer korte tijd de downloadrate plotseling volledig in en stopt het downloaden. [/quote:d17146c607] Is dat alleen bij Ubuntu Update Manager? Of ook bij gewone downloads van een lokale mirror? En gaat het kopiëren van bestanden via de Ubuntu 8.10 PC naar een andere PC in het lokale netwerk wel goed? Eventueel zou je kunnen proberen het netwerk verkeer te analyseren via applicatie Wireshark.
 • Ik heb enkele tests gedaan n.a.v. jullie adviezen :

  1)Verschillende Ubuntu-servers uitgeprobeerd (waaronder de 'beste' server die Ubuntu zelf heeft 'uitgezocht' via een test) > hetzelfde euvel blijft zich voordoen. Na enkele seconden, stopt het downloaden definitief!

  2) Niet-Ubuntu gerelateerde downloads gedaan > dan werkt alles prima! De downloads worden keurig en snel binnengehaald zoals normaal.

  Ik meen te mogen concluderen dat het hier niet een hardwarematig probleem betreft, maar 'iets'dat in Ubuntu zit. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt en snap er niets van.

  Hebben jullie nog andere mogelijke oplossingen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.