Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu installatie lukt niet.

Anoniem
twann
4 antwoorden
 • Omdat mijn moederbord stuk was, is de pc naar de reparateur geweest. Voorheen had ik een duoboot van Windows XP Professional en Ubuntu 8.4. Omdat ik een raidopstelling heb, moest ik met een cd opstarten. Voor het overige beviel deze configuratie uitstekend. Echter ik kan nu Linux niet meer geïnstalleerd krijgen. De pc leest normaal de cd, en vervolgens lijkt het erop dat alles goed gaat, totdat de pc opnieuw moet opstarten. Dan krijg ik ieder keer weer Windows. Het lijkt erop dat op een of ander manier Linux niet in staat is om de MBR te lezen. De configuratie van de schijven is als volgt:
  SCS/1 (0,0,0,) (sda) – 320 GB ATA WDC WD3200AAKS-0
  SCS/2 (0,0,0,) (sdb) – 320 GB ATA WDC WD3200AAKS-2
  SCS/3 (0,0,0,) (sdc) – 120 GB ATA WDC WD1200JS-00M vanaf deze schijf start de pc op (Windows).
  SCS/3 (0,0,0,) (sdd) – 120 GB ATA WDC WD1200JS-00M Hier wil ik Ubuntu opzetten.
  Ik geef dus aan dat het loggend bestandsysteem ext 3 moet zijn en dat deze partitie opnieuw geformatteerd moet worden. Aanhechtingspunt is: / Op dezelfde schijf maak ik een swap partitie aan en een /home partitie. Deze laatste partitie moet niet opnieuw geformatterrd worden, omdat hier mijn data opzit. Bestandsysteem is steeds ext 3.
  Het lukt me niet om Ubuntu geïnstalleerd te krijgen. Wat doe ik niet goed?


  Met vriendelijke groet,
  Twan.
 • Wellicht werd de GRUB bootloader op het MBR van de verkeerde harddisk geïnstalleerd. Het makkelijkst is waarschijnlijk Ubuntu opnieuw te installeren. Alleen als je bij de laatste stap bent.
  http://wiki.ubuntu-nl.org/InstallatieDesktopIntrepid#Stap8.3AEenoverzicht
  Dan klik je op Geavanceerd. Daar krijg je de mogelijkheid om de GRUB bootloader op de MBR van de juiste harddisk te installeren.
 • Bedankt, maar wat is de juiste schijf? Is dit de SDC, dit is de schijf waar Windows op is geïnstalleerd.

  Met vriendelijke groet,
  Twan
 • [quote:aa5d93c8d1="twann"]maar wat is de juiste schijf? Is dit de SDC, dit is de schijf waar Windows op is geïnstalleerd. [/quote:aa5d93c8d1] Als dat de schijf is die in het BIOS bij Boot Sequence bovenaan staat, neem ik aan van wel.

  Alleen is me niet helemaal duidelijk wat je precies in RAID hebt gezet. SCS/1 en SCS/2 wellicht?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.