Vraag & Antwoord

OS Linux

VLC-player in SUSE 11.1 / Firefox

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik krijg weer eens sommige streams (o.a van de NOS) niet (goed) open via firefox (alleen geluid van NOS, geen beeld, zwart scherm).

  Als ik mij goed herinner, zag ik vroeger in Firefox onder Voorkeuren, Toepassingen wel enige malen VLC-player staan maar die is nu verdwenen en kan ook niet per regel worden aangescrolled.

  VLC-player speciaal voor SUSE11.1 van VLC-site gedownload en nogmaals geïnstalleerd; ook mozilla-plugin ge(her)installeerd, geen effect.

  Valt dit te repareren en hoe?
 • Ik vond via een ander forum en installeerde:

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/446

  maar ik zie geen enkel resultaat.
 • de [voorkeuren -> toepassingen] in firefox betreft externe programma's die aan worden geroepen om iets te openen. Als je de nos-uitzendingen in firefox zelf bekijkt, dan staat dat los van bovenstaande. Dat wordt namelijk bepaald aan de hand van de geinstalleerde plugins.
  Welke plugins gebruikt worden kun je zien door in firefox dit adres te typen:
  [b:fd3f2d1121]about:plugins[/b:fd3f2d1121]

  Verder kun je rechtsklikken op de speler waarmee de nos-uitzending wordt afgespeeld om te kijken welk programma firefox heeft uitgekozen om als plugin te gebruiken.
  Je kunt dan meteen nagaan of vlc inderdaad wordt gebruikt. Zo ja: zwart beeld kan liggen aan de gebruikte videodriver in vlc. Kijk eens of een andere beter resultaat geeft (hierbij ga ik er vanuit dat je in vlc een videodriver kunt kiezen, dit kan bijv. wel bij xine en mplayer).
 • Niets te vinden met rechts-klikken. Toch is er door mijn gepruts nu iets veranderd want VLC "bemoeit" zich, links in beeld, met het (half) opengeraakte gebeuren; evengoed: alleen geluid en geen beeld, nog.

  Ik moet nu even de compu herstarten want naast mplayer ofzoiets ging nu extra 2x VLC open en in een andere "tijd" doorelkaar eveneens geluid geven; 1 van de 2 VLC-players staat geruisloos en heeft zich opgehangen, kan ik niet sluiten.
 • Computer opnieuw opgestart en weer naar diezelfde link; het wordt er niet duidelijker op: scherm blijft zwart wat ik ook doe en dus ook via VLC-player. wel beter/harder geluid dan vroeger (practisch alles te zacht, alle oude mplayers).

  Kan een Linuxer even proberen en berichten wat deze link doet?

  http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/radio5/human/obalive/20090116-19.wma&start=00:43:20
 • Maar die link is van Radio 5. Doorgaans zend radio toch alleen geluid uit. Zodat ook bij mij er alleen geluid te horen is. Ik dacht trouwens toen je het over NOS-uitzendingen had, dat je http://www.uitzendinggemist.nl/ bedoelde. In Ubuntu 8.04.2 heb ik dan beeld en geluid in Totem mediaspeler 2.22.1. Daarentegen in openSuSE 11.0 eveneens Gnome maakt in Firefox zo te zien gebruik van Totem Browser Plugin 2.24.2 (Browser Plugin using GStreamer 0.10.21) De uitzending wil daarin niet starten: "Search for a suitable codec"
 • Ja, je hebt gelijk; ik kwam in verwarring omdat er een fors scherm bij openging dat zwart bleef …
  :)

  Sorry.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.