Vraag & Antwoord

OS Linux

Flash player(s)

22 antwoorden
  • Graag testen, of dit zo is/hoort in alle Linuxen: waardeloos geluid in [url]http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=12682[/url] Ik heb SUSE 11.1
  • Tikkend, stotterend geluid bij dit filmpje. Alleen bij dit filmpje, verder nergens. Ubuntu 8.04.2, Firefox 3.0.5, Adobe Flash Player 10.0 r15. Op een standaard Acer Aspire One 110. Volgens mij ligt het aan het filmpje zelf.
  • [quote:61c36c5e58="pjotr123"]Tikkend, stotterend geluid bij dit filmpje. Alleen bij dit filmpje, verder nergens. Ubuntu 8.04.2, Firefox 3.0.5, Adobe Flash Player 10.0 r15. Op een standaard Acer Aspire One 110. Volgens mij ligt het aan het filmpje zelf.[/quote:61c36c5e58]Nee, dieper zoekend kom je minstens 1 filmpje tegen van hetzelfde "merk" en dat doet net zo rot. Flashplayer 10-en-nog-wat zit ook in mijn SUSE. Voor alle zekerheid alle flashplayers gedownload die SUSE op voorraad heeft maar ook dat helpt niets. Nu ben ik eigenlijk nieuwsgierig hoe dat bij Windows-gebruikers gaat .... ik plaats daar ook een draadje met verwijzing naar dit hier.
  • In windows/firefox is het ook bagger. Mijn indruk is dat de server niet in staat is het filmpje te streamen.
  • Misschien werkt het alleen via IE 6 of 7 .....
  • Ik begin te vermoeden dat het iets of alles te maken heeft met [b:4ee42eae98]Quicktime[/b:4ee42eae98]; zou dan eigenlijk moeten lopen met mplayer/Gstreamer. [url]http://www.metaseek.nl/search/web/1/quicktime+trailer[/url]
  • Ik downloadde een rpm-achtig "ymp" ding, mediacenter met de naam Lisa; de installatie sleepte zeer veel bestanden en MB aan, duurde ook nogal lang en sindsdien is mijn compu een stuk trager, vooral scrollen-met-muis vertraagd. Veel van de eerst onwillige Quicktime-bestanden spelen nu gaaf af, echter [b:dde79c75ef]nog niet alle[/b:dde79c75ef]. Hier haalde ik het ding: [url]http://www.unix-tutorials.com/go.php?id=3799[/url] Ik durf het nog geen "aanrader" te noemen. [b:dde79c75ef]Edit:[/b:dde79c75ef] plotseling loopt mijn compu weer normaal tempo; moet dus aan iets anders gelegen hebben.
  • Youtube ging opeens niet meer. Alle flashplayers (ik had er extra binnengetrokken) verwijderd en opnieuw alleen maar Adobe 10+ teruggeínstalleerd. Dit werkt weer. Eigenlijk geen idee waarom er in Softwarebeheer een paar extra flashplayers klaarstaan, als die elkaar toch kennelijk niet verdragen.
  • [quote:3b892eaa8c="willem1940"]................ Nu ben ik eigenlijk nieuwsgierig hoe dat bij Windows-gebruikers gaat .... ik plaats daar ook een draadje met verwijzing naar dit hier.[/quote:3b892eaa8c] Zo dus: [url]http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1351501#1351501[/url] Firefox lijkt de veroorzaker te zijn.
  • [quote:fbb73f4279="willem1940"]Ik begin te vermoeden dat het iets of alles te maken heeft met [b:fbb73f4279]Quicktime[/b:fbb73f4279][/quote:fbb73f4279] Ik heb het je al eens uitgelegd: door te rechtsklikken op een mediaspeler kun je achterhalen om welke het gaat. In dit geval gaat het om een flash-mediaspeler. Dat wil zeggen dat de complete mediaspeler vanaf de webserver in je browser wordt geladen om vervolgens het filmpje af te spelen. Je kunt als gebruiker dus geen invloed uitoefenen op de kwaliteit van die flash-speler: het binnenhalen van alternatieve spelers, codecs, whatever maakt niet uit. Enige wat verschil kan maken is dat je een nieuwere flash-plugin voor je browser installeert (maar je hebt de nieuwste al, dat hoeft ook niet.)
  • [quote="willem1940"] Alle flashplayers (ik had er extra binnengetrokken) verwijderd en opnieuw alleen maar Adobe 10+ teruggeínstalleerd. [quote] Beetje vaag om extra flash-spelers op te halen, aangezien flash maar door 1 bedrijf wordt gemaakt: adobe. Je haalt dus continue hetzelfde product binnen. [quote:8fa04ede92] Eigenlijk geen idee waarom er in Softwarebeheer een paar extra flashplayers klaarstaan, als die elkaar toch kennelijk niet verdragen.[/quote:8fa04ede92] Die staan er dan ook niet, althans niet in de originele configuratie van suse. Dat je meer in jouw softwarebeheer hebt komt waarschijnlijk doordat je alternatieve softwarebronnen hebt ingesteld die flash ook aanbieden. En bij alternatieve bronnen geldt: daar ben je zelf verantwoordelijk voor.
  • Ik heb even de link getest onder windows xp: met firefox wordt het geluid halverwege slecht, met internet explorer vrijwel meteen. Lijkt me dus toch een probleem met de server, die kennelijk de belasting niet altijd even goed aan kan.
  • Dat er maar 1 flash-systeem zou bestaan wist ik niet. Die (mogelijk) "alternatieve' bronnen had ik wel gevist van de SUSE-website en ik pakte alleen die waar geen waarschuwing bij stond. Maar goed dat je me waarschuwt want sinds gisteren heb ik er 2 extra bij die automatisch meekwamen met willekeurig aangesurfte installatiebestanden. Die te testen site heb ik inmiddels wel een keer of 20 opengetrokken en alleen maar waardeloos geluid gekregen; maar uiteraard, als jij hem een aantal minuten gaaf hebt waargenomen dan moet het wel eigenlijk aan die server liggen. "Rechts klikken op een mediaspeler" geeft mij niets òf ik begrijp niet wat je bedoelt en doe het verkeerd; in het filmbeeld rechter muistoets, probeerde ik.
  • [quote:855061a977="willem1940"] "Rechts klikken op een mediaspeler" geeft mij niets òf ik begrijp niet wat je bedoelt en doe het verkeerd; in het filmbeeld rechter muistoets, probeerde ik.[/quote:855061a977] Zeker bij flash-bestanden moet je na rechtsklikken een contextmenu te zien krijgen, waarin onderaan de tekst [info over Adobe flash Player ..] staat. En daarbij maakt het niet uit waar je op de speler klikt. Let op: rechter muisknop geldt voor rechtshandigen, mocht je de muis linkshandig gebruiken, dan betreft het de linker muisknop (immers: de knoppen zijn dan omgedraaid)
  • Hier ééntje waarbij rechts-klikken wat info oplevert (die ik niet vermag te begrijpen); in ieder geval onbruikbaar geluid: [url]http://www.geenstijl.tv/2009/01/zeven_weken_lang_powned_punt_t.html[/url]
  • [quote:ac5b401714="willem1940"]Hier ééntje waarbij rechts-klikken wat info oplevert (die ik niet vermag te begrijpen); in ieder geval onbruikbaar geluid: [url]http://www.geenstijl.tv/2009/01/zeven_weken_lang_powned_punt_t.html[/url][/quote:ac5b401714] geluid is alhier erg goed beeld is wel schokkerig
  • [quote:dd77b4b11e="bd54338rre"][quote:dd77b4b11e="willem1940"]Hier ééntje waarbij rechts-klikken wat info oplevert (die ik niet vermag te begrijpen); in ieder geval onbruikbaar geluid: [url]http://www.geenstijl.tv/2009/01/zeven_weken_lang_powned_punt_t.html[/url][/quote:dd77b4b11e] geluid is alhier erg goed beeld is wel schokkerig[/quote:dd77b4b11e]Hee, bij mij andersom dus. edit: nee, toch allebei waardeloos nu; ca. om de 2 minuten 1 "foto" en geluid wegvallend.
  • wat voor internet snelheid heb jij? luister je alleen die website op dat moment, of heb je downloads aanstaan?
  • [quote:6191532d41="bd54338rre"]wat voor internet snelheid heb jij? luister je alleen die website op dat moment, of heb je downloads aanstaan?[/quote:6191532d41]@home, duurste dus hoogste sneheid; er staat een torrent te seeden maar dat heeft nog nooit last veroorzaakt want komt nooit hoger dan 200kb/s. Nee, daar ligt het niet aan. In de windows-draad al verteld over tussentijds (nog erger hopeloos) experiiment met w98SE zelfde stream/flash. Als mijn vrouw thuiskomt van familiebezoek zal ik haar vragen wat haar Vista ermee kan.
  • Ik heb een maniertje gevonden om dat ding bij Geenstijl in mijn SUSE11.1 enigszins te manipuleren en redelijk beeld zowel als geluid te krijgen: 'Lowfi" onder de player aanklikken en na ongeveer 1 minuut horten en stoten de tijdschuif terug te halen naar links zodat-ie van start begint en dan foutloos. Het zal dus iets te maken hebben met "buffering". Zou toch eigenlijk niet nodig moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.