Vraag & Antwoord

OS Linux

Mediaplayerkeuze niet-wysiwig

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Ik zou graag willen dat voor mediabestanden de functie "openen(met)" onmiddellijk alle beschikbare mediaplayers (ook: videspelers) aanbiedt, inplaats van steeds weer moeizaam te starten gepuzzel (binnen Firefox zelfs totaal ellendig en mij nog nooit gelukt).

  Weet iemand een maniertje om dit "rechts te richten" en/of ook het antwoord waarom dit bijvoorbeeld in SUSE reeds niet van meet af aan goed zit?
 • je kunt de snelkoppeling van de gewenste toepassingen in de map "send to". volg deze lijn, gebruikers-(uw naam)-appdata-roaming-microsoft-windows-send to. succes.
 • [quote:e29e095d48="boodhaa"]je kunt de snelkoppeling van de gewenste toepassingen in de map "send to". volg deze lijn, gebruikers-(uw naam)-appdata-roaming-microsoft-windows-send to. succes.[/quote:e29e095d48]Jammer; hier begrijp ik totaal niets van.
 • [quote:dec13ff725="willem1940"]Ik zou graag willen dat voor mediabestanden de functie "openen(met)" onmiddellijk alle beschikbare mediaplayers (ook: videspelers) aanbiedt[/quote:dec13ff725]

  Dat is een wens die je zult moeten indienen bij de makers van firefox.

  [quote:dec13ff725] ook het antwoord waarom dit bijvoorbeeld in SUSE reeds niet van meet af aan goed zit?[/quote:dec13ff725]

  Firefox wordt niet door opensuse ontwikkeld, en firefox houdt zich niet aan de mimetype-afhandeling van freedesktop (die kde/gnome gebruiken). Daardoor merk je dat wanneer je bijv. in konqueror (die de mime types van freedesktop wel respecteert) rechtsklikt op een mediabestand en kiest voor [openen met], alle mediaspelers op je pc die met dat bestandstype zijn geassocieerd worden opgesomd. Bij firefox is dat niet het geval.
 • Blijft toch in SUSE het feit, dat ook buiten Firefox weliswaar enige, doch niet ALLE voorhanden players meteen worden getoond; ook raar, dat meerdere daarvan (tevens) videoplayers zijn maar toch sommige weer in een apart hok "videospelers" zijn ondergebracht.
 • [quote:0aeb8eb653="willem1940"]Blijft toch in SUSE het feit, dat ook buiten Firefox weliswaar enige, doch niet ALLE voorhanden players meteen worden getoond; ook raar, dat meerdere daarvan (tevens) videoplayers zijn maar toch sommige weer in een apart hok "videospelers" zijn ondergebracht.[/quote:0aeb8eb653]

  Nou, dat wordt niet door opensuse bepaald, maar door de makers van het programma. Die sluiten enkele bestanden in die aangeven welke typen documenten/media/etc het programma kan openen en op welke positie in je startmenu het programma wil worden geplaatst. Dus als bijv. vlc als audiospeler in het menu komt en mplayer als videospeler: dat komt doordat de makers van die programma's dat zo hebben vastgelegd.
  Enige wat de buildservice van opensuse doet is van die programmagegevens een installeerbaar pakket maken.

  Ander voorbeeldje: amarok 2.0 was in het engels onder suse, terwijl de nederlandse vertaling klaar was voordat amarok 2.0 uit kwam. Ik heb opensuse daarop aangsproken, en die wezen me op het feit dat amarok zelf vergeten was om de nederlandse vertaling bij het programma te leveren.
  (dit is opgelost in amarok 2.0.1
 • Ik vind het slordig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.