Vraag & Antwoord

OS Linux

achtergrondkleur websites wijzigen

Anoniem
jan13011965
6 antwoorden
 • Veel websites die ik bezoek hebben een lichte achtergrond en donkere letters. Logisch. Het probleem bij mij doet zich echter voor dat ik na verloop van tijd vermoeide ogen krijg.
  Ik ben benieuwd of er een simpele mogelijkheid in Ubuntu is om voornoemde situatie te switchen? Dus : donkere achtergrond met lichte letters.

  Thx!
 • Welke browser gebruik je? De meeste browsers hebben wel de mogelijkheid om de kleuren van een website te "overriden".
  In firefox doe je dat met Edit/Preferences/Content/Colors
 • in kde 4.2 of met compiz kun je de kleuren van je desktop via een toetsencombinate omkeren. Dit kan zowel voor een specifiek venster als voor de gehele desktop.
 • Supersnail en Maximilaan bedankt! M'n ogen zijn jullie zeer dankbaar…..
  Ik heb de Firefox-optie gebruikt. Hieronder even kort de instructies :

  1) Open Firefox > Edit > Preferences > Content > Colors

  2) Kies de gewenste kleuren (ikzelf heb gekozen voor text = wit en background = zwart)

  3) Haal het vinkje bij "Allow pages to choose their own colors, instead of my selections above" weg, anders verandert er nog niets!

  4) Klik op OK

  Mocht je een website toch in z'n oorspronkelijke vorm terug willen zien (omdat iets bv niet duidelijk leesbaar is) zonder steeds de kleuren onder "Text and Background" en "Link Colors" te moeten aanpassen, dan plaats je het vinkje onder 3) even terug. Wil je weer terug naar de door jou gecreerde kleursituatie, dan verwijder je het vinkje weer.

  Succes!
 • Ik heb toch nog even een vervolgvraag. Wanneer ik mijn bookmarks in Firefox 'geopend' heb, is standaard de actergrond wit en zijn de letters zwart. Ik heb al geprobeerd via edit > preferences ook dit omgekeerd te krijgen (dus : letters wit en achtergrond zwart) maar ik zie nergens een mogelijkheid hiertoe.

  Mijn vraag is dus of het ook mogelijk is om de bookmarks text en achtergrond van kleur te veranderen en zo ja hoe moet dit?

  Thx!
 • is dat een soort van webpagina?
  Zo ja, dan zou je even moeten uitvogelen hoe firefox die opbouwt, wellicht kun je dan in de broncode van die webpagina de kleurinstellingen veranderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.