Vraag & Antwoord

OS Linux

nvidia drivers onder debian 5.0

Anoniem
jan13011965
9 antwoorden
 • Ik kan de optie 'Systeem - Beheer - Hardware Drivers' onder Debian 5.0 niet vinden (zoals normaliter onder Ubuntu). Dit ivm met de noodzakelijke drivers voor m'n Nvidia-kaart.

  Weet iemand hoe ik de betreffende drivers onder Debian 5.0 geinstalleerd krijg?

  Thx!
 • [quote:f59af1ab70="jan13011965"]Weet iemand hoe ik de betreffende drivers onder Debian 5.0 geïnstalleerd krijg? [/quote:f59af1ab70] Je zou het kunnen proberen volgens de instructies van nVIDIA Drivers on Lenny. Waarbij ikzelf nog niet de mogelijkheid heb, om dit uit te proberen, Want op de PC met Debian 5.0 zit een ATI x1650Pro videokaart. En op de PC met een nvidia 7600GS is Debian 5.0 niet op geïnstalleerd.
 • Jolo, ik het via je link geprobeerd, maar dat gaat me helaas ver boven de pet! Vrij vertaald : ik snap er geen hout van…… Ik moet plotseling aan een reclame denken, waarbij de vraag gesteld wordt : "Kan dat nou niet anders?"……….dus vooral simpel…….
  Waarom gaat het bij Ubuntu vrijwel automatisch en is het bij Debian zo'n 'gedoe'? Daar moeten ze bij die 22 maanden ontwerpen toch ook wel een beetje bij stil gestaan hebben lijkt me. Of denk ik nu te simpel?

  (Ps : je zit bijna op 10.000 berichten! Alvast gefeliciteerd!)
 • [quote:e66127f929="jan13011965"]Waarom gaat het bij Ubuntu vrijwel automatisch en is het bij Debian zo'n 'gedoe'?[/quote:e66127f929] Ubuntu is dan wel gebaseerd op Debian, maar is meer gericht op gebruikersvriendelijkheid dan Debian. Probeer het dan via deze debianwiki http://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers Die ziet er toch al iets overzichtelijker uit.
 • Domme vraag misschien, maar wanneer Ubuntu gebruiksvriendelijker is dan Debian, waarom zou je dan nog voor Debian kiezen?
 • Debian zou stabieler zijn dan Ubuntu. Debian kan daardoor gebruikt worden als server. Echter op een Desktop PC kun je beter Ubuntu installeren.
 • [quote:1be99f419b="jan13011965"]Domme vraag misschien, maar wanneer Ubuntu gebruiksvriendelijker is dan Debian, waarom zou je dan nog voor Debian kiezen?[/quote:1be99f419b]

  Omdat niet voor iedereen gebruiksvriendelijkheid het uitgangspunt is.

  Debian is behoudener dan ubuntu, met als gevolg dat het veiliger en stabieler is dan laatstgenoemde.
 • En weer wat geleerd……..

  In vergelijking met Windows vind ik Ubuntu al zo stabiel als een bunker! Ik kan me dus voorstellen dat de doorgewinterde Debian-gebruiker echt helemaal gruwelt van Windows…

  Wanneer ik een andere Linux distro eens wil uitproberen die qua gebruikersvriendelijkheid aardig in de richting van Ubuntu komt, welke distro('s) raden jullie dan aan om te gebruiken? Debian vind ik toch wel behoorlijk pittig om eerlijk te zijn.
 • [quote:89423257b5="jan13011965"]Wanneer ik een andere Linux distro eens wil uitproberen die qua gebruikersvriendelijkheid aardig in de richting van Ubuntu komt, welke distro('s) raden jullie dan aan om te gebruiken? [/quote:89423257b5] Dan zou je het kunnen proberen met Mandriva of openSUSE.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.