Vraag & Antwoord

OS Linux

Koppeling windows server 2003 share met linux fedora 10?????

[quote:75f0be506d="Thijssf"]wanneer ik dat probeer zegt hij "premission denied"[/quote:75f0be506d] Maar wat doe je dan precies? Ofwel waar in de instructies van die hyperlink "Basic Networking: Windows to Linux Fedora" uit mijn vorig bericht, zie je die melding?

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een vraagje. Ik ben voor school bezig maar kom op iets nu uit weet het echt niet meer mischien kan iemand mij hiermee helpen

  Ik gebruik:
  Windows server 2003 R2
  Linux Fedora 10

  Ik moet een koppeling maken tussen linux en windows dat ik in linux het mapje share op windows ook kan bekijken. Dus bijvoorbeeld in /mnt een mapje windows en daar moet ik de share map van windows zien, dus de bestanden die ik in windows er in plaats.

  ik heb een aantal dingen kunnen vinden kan ik hier iets mee moet ik iets aanpassen is er een andere oplossing?

  mijn ip server: 192.168.1.1
  domein: OIO43.local
  sharenaam mapje: share staat op E:/data
  Admin: Administrator
  WW: Admin123

  ip linux: 192.168.1.50
  Naam: Thijs

  ik kan al wel pingen met de server.

  kan het met zoiets als

  Mount -t cifs o username=Administrator,password=Admin123//192.168.1.1/share /mnt/windows  Ik hoor het echt heel erg graag met vriendelijke groet,
  THijs Fransen
 • [quote:db75e58f0b="Thijssf"]Ik moet een koppeling maken tussen linux en windows dat ik in linux het mapje share op windows ook kan bekijken.[/quote:db75e58f0b] Bestanden uitwisselen tussen Windows en Fedora Linux via een netwerk, gaat via SAMBA. Hoe je dit kunt doen, check je met deze hyperlink over Basic Networking: Windows to Linux Fedora.
 • wanneer ik dat probeer zegt hij "premission denied"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.