Vraag & Antwoord

OS Linux

Backspace in firefox @Ubuntu 8.10

Welke sneltoetsen combinaties er zijn staat op deze hyperlink http://support.mozilla.com/en-US/kb/keyboard+shortcuts waarin onderaan staat [quote:c06735ecff] Configuring keyboard shortcuts Firefox does not provide any method of customizing keyboard shortcuts. [/quote:c06735ecff]

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Onder Windows maak ik tijdens het browsen veelvuldig gebruik van de backspace-knop t.b.v. vorige pagina (ofwel, sneltoets ipv klikken met de muis). Het valt me op dat dit bij Firefox in Ubuntu niet werkt. Enigszins irritant moet ik zeggen. Valt dit eenvoudig in te stellen?

  Overigens merk ik dat ik ook niet kan dubbelklikken op het icoontje linksbovenin om vensters af te sluiten.
 • [quote:ef6217472e="Ger"]Onder Windows maak ik tijdens het browsen veelvuldig gebruik van de backspace-knop t.b.v. vorige pagina (ofwel, sneltoets ipv klikken met de muis). Het valt me op dat dit bij Firefox in Ubuntu niet werkt. Enigszins irritant moet ik zeggen. Valt dit eenvoudig in te stellen?[/quote:ef6217472e]
  in firefox is het [Alt][Pijl naar links] om terug te gaan in de geschiedenis.

  [quote:ef6217472e]Overigens merk ik dat ik ook niet kan dubbelklikken op het icoontje linksbovenin om vensters af te sluiten.[/quote:ef6217472e]

  je bedoelt de titelbalk?
  in kde kun je de sluitknop rechtsboven verhuizen naar linksboven als je dat handiger vindt.
 • [quote:f58b7e6647="maximilaan"]in firefox is het [Alt][Pijl naar links] om terug te gaan in de geschiedenis.[/quote:f58b7e6647]Weet ik, maar het gaat mij erom dat ik ik het met de backspace kan doen. ;)
  Het is gewoon dat ik het gewend ben, op het werk gebruik ik de backspace vaak, onder XP ook, en wil dan niet moeten nadenken van "Oh wacht, Ubuntu, dan werkt dat niet". Ik ben een gewoontedier. ;)

  [quote:f58b7e6647]je bedoelt de titelbalk?
  in kde kun je de sluitknop rechtsboven verhuizen naar linksboven als je dat handiger vindt.[/quote:f58b7e6647]Dat zou al schelen. Hoe doe je dat?
 • [quote:29d36a154a="Ger"].[/quote:29d36a154a]Weet ik, maar het gaat mij erom dat ik ik het met de backspace kan doen. ;)
  Valt me op dat de Solaris-versie dat ook kan :)

  Maar ik kan helaas niets vinden over de wijze waarop firefox sneltoetsen toewijst en hoe je dat kunt aanpassen.
  [quote:29d36a154a]
  [quote:29d36a154a]je bedoelt de titelbalk?
  in kde kun je de sluitknop rechtsboven verhuizen naar linksboven als je dat handiger vindt.[/quote:29d36a154a]Dat zou al schelen. Hoe doe je dat?[/quote:29d36a154a]

  In kde3: ga in kcontrol (kde configuratiecentrum) naar [uiterlijk en thema's->vensterdecoraties] tabblad [knoppen]

  Selecteer [aangepaste posities voor titelbalkknoppen gebruiken].
  Daaronder zie je een titelbak van een prehistorische kde-versie met de huidige knopindeling. Helemaal rechts zie je het kruisje. Sleep die naar uiterst links.
  Veel distributies hebben ook scheidingen tussen de knoppen zitten, die kun je weghalen door de H-tjes vanaf de titelbalk naar het vak eronder te slepen.

  In KDE4: ga in systemsettings (systeeminstellingen) naar tabblad [algemeen] -> [uiterlijk en gedrag -> uiterlijk], sectie [vensters], tabblad [knoppen] en volg bovenstaande instructies op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.