Vraag & Antwoord

OS Linux

printer installeren onder mandriva

Anoniem
maximilaan
5 antwoorden
 • Het lukt me niet om mijn printer (HP psc 1350) geinstalleerd te krijgen onder Mandriva One 2009. Ik vind nergens de optie om een nieuwe printer toe te voegen.

  Weet iemand hoe dit moet?

  Thx!
 • [quote:debbeb3c7a="jan13011965"] Het lukt me niet om mijn printer (HP psc 1350) geinstalleerd te krijgen onder Mandriva One 2009. Ik vind nergens de optie om een nieuwe printer toe te voegen. [/quote:debbeb3c7a] Dat is een bug. Wat hier aan te doen, kun je lezen op deze hyperlink over Printer configuration tool not installed by default in One editions.
 • Ik probeer de bewuste software (system-config-printer) te installeren via Rpmdrake ("…simply use the Mandriva software management tools to install the system-config-printer package…";), maar hoe moet dat?
  Ik zal er wel overheen kijken of zo…… (Is overigens de eerste keer dat ik Mandriva uitprobeer).
 • [quote:700e1aca73="jan13011965"] ("…simply use the Mandriva software management tools to install the system-config-printer package…";), maar hoe moet dat? [/quote:700e1aca73] In Gnome. Systeem > Beheer > Software installeren en verwijderen. In het veld Zoeken typ je system-config-printer. Dan druk je op [Enter] Ikzelf heb zojuist de Mandriva 2009.1 free i586 DVD geïnstalleerd. Bij mij was die system-config-printer al reeds geïnstalleerd. Bij mij kon ik gewoon mijn HP All-in-one installeren. Wel moest ik mijn installatie DVD plaatsen, voor de installatie van vereiste aanvullende software.

  Toen ik op Nieuw klikte werd mijn draadloze netwerk HP all-in-one C6380 direct gedetecteerd op het juiste ip-adres. Ook daarna werden er nog wat afhankelijke pakketten geïnstalleerd. Aan het einde van de installatie zag ik nog wel een cups-server fout:"Er was een fout tijdens de cups-bewerking: 'server-error-unavalable'. Maar zo te zien wordt een print-opdracht gewoon uitgevoerd.
 • Thanks Jolo! Ik heb de zaak nu ook werkende…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.