Vraag & Antwoord

OS Linux

triple boot Puppy/Ubuntu/Vista

3 antwoorden
  • Hallo beste mensen. Ik heb hier een fijne Dell laptop met vier partities, twee ervan worden gebruikt door Vista en door Ubuntu. Nu wil ik op partitie 3 een versie van Puppy Linux zetten via de live disc. Voordat ik alles weer op stuff en kapot maak, kan iemand zeggen of de Puppy Universal Installer normaliter een derde optie in de Grub zet (waar nu dus Vista en Ubuntu staan) of gaat PUI iets doen met bijv. de Ubuntu opstart optie in Grub?
  • Dit raad ik sterk af. Puppy kun je op die computer beter blijven gebruiken als LiveCD. Desnoods met een permanent instellingenbestand op de Vistapartitie. Puppy is niet bedoeld om te draaien op moderne, snelle computers, maar op ouwe meuk. Een volwaardig besturingssysteem is het dus niet. Je wil niet het risico lopen dat je problemen krijgt met je twee volwaardige moderne besturingssystemen, onder andere met de UUID's: http://sites.google.com/site/computertip/meervoudigopstartbaar (punt 2)
  • [quote:a6ed22c5bc="Stu III"] kan iemand zeggen of de Puppy Universal Installer normaliter een derde optie in de Grub zet (waar nu dus Vista en Ubuntu staan) of gaat PUI iets doen met bijv. de Ubuntu opstart optie in Grub?[/quote:a6ed22c5bc] Meestwaarschijnlijke is dat pupply linux de bestaande grub overschrijft met zijn eigen versie (dat is wat alle linux-distributies in feite doen). Je moet dan wellicht zelf achteraf ofwel de grub van je andere linux-installatie herstellen, ofwel in de grub van puppylinux handmatig opties plaatsen voor het starten van linux en windows. Ik denk dat je het beste de aanwijzingen van pjotr123 kunt volgen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.