Vraag & Antwoord

OS Linux

visual effects

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Ik heb Mandriva ONE 2009 Spring op een andere pc geinstalleerd en heb bij de installatie aangegeven geen visual (3d e.d.) effects te willen. Nu wil ik die echter toch inschakelen, maar weet niet hoe ik dat voor elkaar krijg. Ik zit het met de Compiz Config Settings Manager te proberen, maar dat lukt me niet.
  Moet ik extra software installeren? Kortom, hoe krijg ik toch al die effecten voor elkaar, want dit is wel erg kaal werken….

  ( opm. : onder Ubuntu heb ik bij System > Appearance een tab "visual effects". Bij Mandriva niet.)

  Thx!
 • Dat zou moeten kunnen via Mandriva Control Center > Hardware > Configure 3D Desktop effect. Als er iets geïnstalleerd moet worden, krijg je dat daar te zien. Of visuele effecten dan ook daadwerkelijk gaat werken, hangt af van je videokaart.
 • Bedankt Jolo! Klopt!

  Alleen wanneer ik de visual effects inschakel kan ik het aantal workspaces (virtuele desktops ; rechtsonderin) niet meer uitbreiden. Die blijven dan beperkt tot vier stuks, terwijl ik zonder visual effects dit aantal ongelimiteerd kan uitbreiden. Ik liep hier in het verleden ook al eens tegenaan en krijg dit probleem niet opgelost.
 • met visual effects gebruik je compiz als windowmanager en loop je tegen diens beperkingen aan.
  Kan zijn dat compiz maar 4 virtual desktops kent?

  zonder compiz werk je met kwin (kde) of metacity (gnome), en die kunnen veel meer virtual desktops aan. (kde iets van 24 geloof ik).

  Mocht je kde gebruiken en visuele effecten willen, overweeg dan om kde 4.2 te gebruiken. Die heeft geen compiz nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.