Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Wubi engels?

None
8 antwoorden
 • Weet iemand waar ik een engelstalige Wubi installatie vandaan haal?
  Op http://wubi-installer.org/ kun je maar een versie downloaden en men heeft bepaald dat ik een nederlandstalige 64bit versie wil hebben. 64bit is prima, maar dat nederlands niet. ("aanhechtpunten" rotflol)
  Nu zijn er via de faq wel andere versies te vinden, maar dat zijn allemaal oudere versies.

  Ik ben er wel in bezig geweest, maar ik zit steeds handmatig de taal aan te passen en mijn keyboard layout krijg ik al helemaal niet goed. Ik heb het idee dat het handmatig aanpassen van de taal meer een kwestie is van pappen en nat houden en het toch nooit een engelstalige installatie wordt.

  Maar het zou de eerste keer niet zijn dat ik er naast zit, dus please correct me if I'm wrong.
 • Een Wubi-installatie is technisch minder goed dan een gewone tweevoudige opstart. Die laatste raad ik dus aan. Bovendien kun je dan heel makkelijk je taal kiezen. Ziehier:
  http://sites.google.com/site/computertip/installeren

  Overigens is dat beslist geen "pappen en nathouden" bij de taal. Het is geen Windows! :-)

  Er is maar 1 Ubuntu, en die heeft als basistaal Engels. Maar je kunt hem 100 % omgooien op een andere taal, door de desbetreffende taalpakketten te installeren, en vervolgens over te schakelen. Mits Ubuntu voor die taal 100 % is vertaald (alle belangrijke grote talen, waaronder het Nederlands).

  Ik ken mensen die meerdere talen (Spaans en Russisch) hebben geïnstalleerd in hun Ubuntu. Bij het inloggen kunnen die dan kiezen welke taal ze willen. Wel makkelijk, bijvoorbeeld als je je computer deelt met een anderstalige partner.
 • Even terzijde. Ik weet dat een gewone dual boot beter is dan Wubi. De voorkeur voor Wubi komt bij mij voort uit het feit dat ik meteen standaard mijn Windows NTFS partities kan benaderen zonder daar instellingen voor te hoeven wijzigen en omdat het installeren en verwijderen eenvoudiger is. (Niet dat ik een gewone Ubuntu installatie ingewikkeld vind, integendeel, maar dit is nog simpeler :-) ) Bovendien heb ik het alleen maar om wat met Linux te kunnen spelen en leren kennen. Niet meer en niet minder.

  Maar ik had inderdaad US english laten downloaden en installeren (Het verbaasde me dat het er niet al standaard bij zat) en nu kan ik idd engels kiezen bij het inloggen. Ik stuit echter wel steeds op het probleem met het keyboard. Ik heb bij de instellingen het juiste keyboard gekozen, de juiste layout, maar hij blijft de tekens niet goed weergeven (b.v. een dash als ik een slash typ)
 • Dan zou ik het in virtualbox installeren. Nog veel minder gedoe.
 • Toetsenbord: 99 % van alle toetsenborden die de laatste jaren in Nederland worden verkocht, hebben een US indeling. Je wil daarbij kiezen voor de indeling US English International (with dead keys).
 • @pjotr123: Klopt, ik heb ook een USA int. en die heb ik ook geselecteerd. Ik kan zelfs de layout weer laten geven en kom dan tot de conclusie dat die exact overeenkomt met mijn toetsenbord. Er zit dan een test ventertje waarin je kunt typen om de gekozen layout te testen, maar dat blijft fout gaan.
  Ik heb Wubi trouwens al een keer of drie eerder geinstalleerd en had dat probleem toen nooit. Het is ook wel een beetje een vreemde site met "Google trekjes": Ik bepaal wel wat jij nodig hebt.
 • Probeer dan eens, om Wubi te gebruiken vanaf de Ubuntu Desktop CD. Als je die CD namelijk *onder Windows* in je station stopt, dan kun je ook een Wubi-installatie doen. Ben je van die webstek af.
  http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

  CD branden doe je op *lage snelheid*, als volgt:
  http://sites.google.com/site/computertip/cdbranden
 • Hey tnx voor de tip. Dat wist ik niet.
  Ik ga ermee aan de gang.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.