Vraag & Antwoord

OS Linux

openSuSe 11.1: Kernel lock vanwege RAID1 configuratie

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Misschien dat mensen mij nog kennen…

  Ik heb hulp nodig voor het volgende probleem. Ik heb een nieuwe server aangeschaft met daarop geinstalleerd openSuSE 11.1. De server draait in een RAID1 configuratie (softwarematig). Nu heb ik het probleem dat ik continue kernel lock-ups krijg, waardoor het systeem gedurende een bepaalde time-out niet reageert en ik een load te verduren krijg die kan oplopen >10!

  Dit werkt niet fijn: om de haverklap system freezes. Maakt een server niet echt bruikbaar ook. Anyway: ik heb al van alles geprobeert om het probleem op te lossen. Het schijnt een bekend openSuSE 11.1 probleem te zijn en een BIOS upgrade zou de oplossing moeten zijn. Ik heb mijn Asrock x58 extreme moederbord BIOS geupgraded van versie 1.30 naar 1.40, maar daarmee is het probleem niet opgelost.

  Ik ben dus eigenlijk gedwongen om naar openSuSE 10.3 te downgraden, maar eigenlijk kan ik dit probleem niet hebben: heeft iemand nog een tip? Alvast bedankt!

  MvG,

  Philip
 • Hmmm… Ik zat eerst te denken aan openSUSE 11.2 Milestone 8, maar die heeft nog de nodige fouten, waaronder een voor Raid1 (Grub schiet in de stress):
  http://news.opensuse.org/2009/10/01/opensuse-11-2-milestone-8-released/

  Heb je dit trouwens al aangekaart op Bugzilla? Mijn ervaring daarmee is zeer goed. Meestal binnen 24 uur antwoord, doorgaans van een ontwikkelaar van Novell.
  http://en.opensuse.org/Submit_a_Bug#Accessing_Bugzilla
 • Hoi,

  Ik heb uiteindelijk het probleem weten op te lossen door het DRAM voltage te verhogen met 0.030 V. En nee: ik heb niets met overklokken of wat dan ook gedaan. Erg vreemd probleem!

  Achteraf gezien was het dus een hardware probleem…

  @Pjotr: bedankt voor je hulp! Een bugreport was niet nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.