Vraag & Antwoord

OS Linux

webmin of ispconfig

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Dank, dank en dank.
  apt ?, ja, heb ik wel aan gedacht, maar wat krijg je dan; versie 2 of 3. En 3 mag niet. Dus dan: apt-get install ispconfig 2 (met of zonder spatie?)
  Kan dat dan ? Beide tools ? Geen conflicten met/tussen webmin en inspcofig ?
 • Dat kan vermoedelijk met apt-get. Dus zoiets:
  apt-get install ispconfig

  en desnoods meteen maar even (tja, waarom niet?):
  apt-get install webmin

  Kan alleen als root, dus eerst even su worden.
 • Heb Debian (5) geinstalleerd. En moet nu dus BEHEER hebben.
  Er wordt veel gesproken over WEBMIN en ISPCONFIG, beide een beheertool. Er is ook te lezen dat men BEIDE gebruikt. Is dat niet teveel van het goede ?? 1x beheer zal toch wel OK zijn ??

  Tijdens de install kun je kiezen of je WEBMIN wilt installeren.
  Heb ik overegeslagen omdat ik wil kiezen voor ispconfig.
  En dan kom ik in het moeras.
  Na in install van lamp zoek ik dus naar install van ispconfig, maar ik laat me dan heen en weer slingeren. Zoekend naar een howto voor ispconfig NA de instal van een Debian lamp dan kom ik weer bij howtoforge om de lamp opnieuw te beginnen. Maar ik wil juist die tussenstap.
  Heb dus Debian lamp in mijn bakje zitten en nu zou ik willen weten:
  waar kan ik een howto vinden om ispconfig te installeren NA debian.
  Stomme vraag misschien, maar na vele uren zoeken kom ik er toch mee.
  Heel graag een hint. daarvoor bij voorbaat al vast bedankt.
  opamax
 • [quote:c2e5d78413="opamax"]Er wordt veel gesproken over WEBMIN en ISPCONFIG, beide een beheertool. Er is ook te lezen dat men BEIDE gebruikt. Is dat niet teveel van het goede [/quote:c2e5d78413] Op howtoforge wordt dat afgeraden http://www.howtoforge.org/forums/showthread.php?t=4684 Verder is er ook nog deze WebMin vs ISPConfig.
  [quote:c2e5d78413="opamax"] waar kan ik een howto vinden om ispconfig te installeren NA debian. [/quote:c2e5d78413] Ik ben er niet zeker van of er wel een eenvoudige howto voor te vinden is. Maar je zou alvast deze ISPConfig Nederlandse vertaling kunnen checken. Wat overigens niet inhoud dat alles naar het Nederlands is vertaald. De installatie instructies zelf, zijn in het Engels.
 • @jolo: Sorry dat ik zo laat reageer. Erg slordig van me. Excuses !
  Heb de server-activiteiten al even stop gezet. Was niet helemaal happy met Debian en heb gekozen voor Ubuntu. Heb daarvan de server-versie 9.10 al op CD gefikt en klaar liggen bij de server. Moet dat dus ff oppakken, maar andere dingen vragen veel aandacht en tijd.
 • [quote:8b4c7d8d09="opamax"]Sorry dat ik zo laat reageer. (..) andere dingen vragen veel aandacht en tijd.[/quote:8b4c7d8d09] OK. Kan gebeuren.
  [quote:8b4c7d8d09="opamax"]Heb daarvan de server-versie 9.10 al op CD gefikt en klaar liggen bij de server.[/quote:8b4c7d8d09] Prima. Als je daarover vragen hebt, of problemen tegenkomt, zou je die waarschijnlijk het best in een nieuw topic kunnen posten.
 • Dank voor reactie, begrip en advies.
  Bij de install kiezen voor 'gehele schijf' zal al het oude worden gewist, toch ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.