Vraag & Antwoord

OS Linux

[openSUSE 11.2] Geen toegang met ssh

Anoniem
hws
8 antwoorden
 • De nieuwe SUSE geïnstalleerd, werkt tot zover goed, behalve…

  Ik gebruik vanaf een Windows machine 'Putty' om onderhoud te doen op de Linux machine.

  Hoewel alles goed ingesteld lijkt te zijn (via Yast) krijg ik geen toegang.

  Ook vanaf een Linux notebook krijg ik met 'ssh' geen toegang.

  Is iemand dit probleem tegengekomen?
 • Heb je een firewall en/of router?
 • [quote:fdff84c613="hws"]openSUSE 11.2 (..) Ook vanaf een Linux notebook krijg ik met 'ssh' geen toegang. [/quote:fdff84c613] Check om mee te beginnen of je de info uit dit 3 jaar oude topic nog kunt gebruiken. Suse linux in Windows netwerk. De hyperlink daarin werkt niet meer, zoals dat bij oude hyperlinks gebruikelijk is. Maar die heb je zo te zien niet nodig. Als je dat al goed ingesteld had. Of het niet meer van toepassing is, post dan welke opties je in Yast gewijzigd had. En welke aanvullende software je geïnstalleerd had.
 • @Supersnail en @Jolo

  Router en firewall zijn kennelijk in orde.
  Er draait al een Samba netwerkje:
  - Xp naar Suse 32 bit OK;
  - Xp naar Suse 64 bit OK;
  - Suse 32 bitsnaar Xp OK;
  - Suse 64 bit naar Xp wel zichtbaar, maar geen toegang.

  De beide Suse machine zitten op draadloos netwerk.
 • Aanvullend:
  Ook toegang vanaf Suse Notebook tot XP buroblad werkt gewoon.
 • De openSUSE 11.2 i686 LiveCD had ik onlangs al gedownload. Inmiddels heb ik 'm op één van mijn oude PC (AthlonXP 1700+ met 1,5 GB werkgeheugen, 200GB en 160 GB harde schijven) geïnstalleerd. Zoals ik verwachte via YasT > Security and Users > Firewall > Allowed Services. Service to Allow: Secure Shell Server > Add. Voor Windows voeg je Samba Server toe. Uiteindelijk Next > Finish. Vanuit Ubuntu 9.10 kan ik er dan inkomen via ssh.
  [quote:0323e4904d="hws"]Suse 64 bit naar Xp wel zichtbaar, maar geen toegang. [/quote:0323e4904d] Dat is toch een ander probleem dan in je startpost. Bedoel je via ssh? Welke foutmelding verschijnt er dan in openSuSE?
 • Is dit al opgelost of zit je nog steeds met het probleem?
  Standaard is ssh wel geinstalleerd maar staat het uit, om het aan te zetten ga je naar yast en dan naar runlevel als je het daar aanzet werkt het.
 • [quote:457c8ffe05="benjamins"]Standaard is ssh wel geinstalleerd maar staat het uit, om het aan te zetten ga je naar yast en dan naar runlevel als je het daar aanzet werkt het.[/quote:457c8ffe05] Dat heb ik niet hoeven doen in openSuSE 11.2. Ik hoefde alleen te doen wat ik in mijn vorig bericht beschreef. De sshd daemon stond al aan. Of Yast heeft dat geregeld via die Firewall optie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.