Vraag & Antwoord

OS Linux

ntfs/fat data recovery vanaf linux USB

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Ik heb een laptop met Windows OS een NTFS (of Fat) partitie waarop gegevens staan die verloren driegen te gaan. Windows OS start niet meer op.

    Nu wil ik vanaf USB linux starten en met een tool bekijken of ik nog wat van de data kan redden die op de laptop staan.

    Zijn er tools die onder Linux draaien (bijv. Kubuntu 9.10) en naar bestanden op een ntfs of fat partitie kunnen zoeken en deze kunnen veiliig stellen door ze te kopiëren naar de USB stick?
  • [quote:aa2b786f07="TheOnly"]Zijn er tools die onder Linux draaien (bijv. Kubuntu 9.10) en naar bestanden op een ntfs of fat partitie kunnen zoeken en deze kunnen veiliig stellen door ze te kopiëren naar de USB stick? [/quote:aa2b786f07] Ja, die zijn er. Je zou in dit geval kunnen kiezen voor een SystemRescueCD. Ongeveer één jaar geleden verscheen op de site van computer!totaal een artikel hierover System Rescue CD 1.1.1. Ik ga er dan vanuit, dat je data niet is versleuteld. En dat je laptop harddisk fysiek nog wel functioneert.
  • Een ubuntu livecd kan ook gewoon ntfs lezen. Dus als de schijf op zich nog goed werkt, kun je de data dan ook naar bijvoorbeeld een externe schijf kopiëren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.