Vraag & Antwoord

OS Linux

Bestand veranderd in map

Anoniem
cor0612
2 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb vanuit windows een bestand opgeslagen in een bepaalde map. Nu ik onder ubuntu in een andere map op dezelfde schijf ga kijken is er een bestand veranderd in een map. De map heeft dezelfde naam als het bestand eerst. In die map zit het bestand wat ik onder windows heb opgeslagen.
  Rara hoe kan dit? En is er misschien een kleine mogelijkheid om mijn bestand weer terug te krijgen. is het bijvoorbeeld mogelijk om een map in een bestand te veranderen?

  Het bestandssyteem is ntfs, het bestand is opgeslagen vanuit ooo calc.

  Groeten,
  Corniel
 • [quote:6aa930ecef="cor0612"]Ik heb vanuit Windows een bestand opgeslagen in een bepaalde map. Nu ik onder ubuntu in een andere map op dezelfde schijf ga kijken is er een bestand veranderd in een map.[/quote:6aa930ecef] Ben je daar zeker van? Is dit in Windows ook zo? En als je in Linux in de map, waar die probleem bestand staat, de volgende commando's uitvoert
  [code:1:6aa930ecef] ls -l [/code:1:6aa930ecef][Enter] en [code:1:6aa930ecef] du [/code:1:6aa930ecef][Enter] Voer bij voorkeur die commando's uit in een map, waarin alleen dat probleem bestand staat.
  [quote:6aa930ecef="cor0612"]En is er misschien een kleine mogelijkheid om mijn bestand weer terug te krijgen. is het bijvoorbeeld mogelijk om een map in een bestand te veranderen? [/quote:6aa930ecef] Bij mijn weten, is dat niet mogelijk.
  [quote:6aa930ecef="cor0612"]In die map zit het bestand wat ik onder Windows heb opgeslagen. [/quote:6aa930ecef] Wat is er dan mis met die bestand? Is die wel gewoon leesbaar?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.