Vraag & Antwoord

OS Linux

Dualboot met Linux en Windows 7

6 antwoorden
  • Hallo iedereen, Ik zit met een moeilijke zaak. Wat ik wil is een dualboot systeem tussen Windows 7 (het hoofdsysteem) en Linux. Nou zoek ik dus een bootmanager die deze eisen heeft: > Volledige ondersteuning met Windows 7 > Grafische interface > Muis ondersteuning (omdat ik gebruik maak van een Bluetooth toetsenbord, en die doet het niet voordat Windows is opgestart) Ik kom telkens uit op Acronis OS Selector, maar die is niet voor Windows 7 geschikt. Anders was ik al klaar geweest! Heeft iemand een idee?
  • Volgens mij ondersteunt grub windows 7. En ik meen dat het bij installatie van ubuntu zelfs helemaal automatisch gaat.
  • Maar GRUB ondersteund toch geen muis en/of [url=http://grub.enbug.org/GSoC/Ideas2009]Bluetooth.[/url] Wellicht valt [url=http://en.wikipedia.org/wiki/XOSL]XOSL[/url] te overwegen.
  • waarom zou acronis geen windows 7 ondersteunen? tot nog toe was het opstarten van windows generiek, of het nu windows 95 of windows vista betrof..
  • GRUB hoeft ook geen muis te ondersteunen; via de pijltjestoetsen maak je je keus tussen Windows 7 of Linux; werkt uitstekend; ik draai al een tijdje een dubbel boot PC met Windows 7 en Ubuntu. Als Windows 7 er al op staat zal bij installatie van Linux dit ontdekt worden en wordt deze opgenomen in de GRUB bootloader. Succes.
  • [quote:948d6b4ca6="winlux"] via de pijltjestoetsen maak je je keus tussen Windows 7 of Linux;[/quote:948d6b4ca6] Dan moet je wel een toetsenbord tot je beschikking hebben tijdens de boot ;)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.