Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

pc overnemen

None
9 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een MAKKELIJKE, gratis manier om iemands pc's 'over te nemen', wanneer die mij benadert in geval van computerproblemen.

  Zelf gebruik ik uitsluitend Ubuntu, terwijl op de probleempc's meestal Windows draait. Ik zoek een methode, waarbij op de 'over te nemen' pc, de betrekkende gebruiker geen software hoeft te installeren of andere (voor die persoon) ingewikkelde acties moet uitvoeren, want door een gebrek aan computerkennis lukt dit meestal niet.

  Verder is het ook belangrijk dat de remote-verbinding niet zo traag verloopt als dikke stroop in een nauwe trechter, want dan schiet het nog niet echt op.

  Kent iemand een dergelijke manier?

  Thx!
 • Ingeval van windows/windows is het makkelijk, dan gebruik je teamviewer. Het schijnt dat teamviewer wel goed functioneert in wine. VNC zelf is ook een oplossing, maar dat wordt snel ingewikkeld met portforwarden en zo. Voor een leek is teamviewer het simpelste.
 • Bedankt voor je tip Gerben!

  Ik ben even met TeamViewer gaan worstelen onder Ubuntu (en Windows onder Virtualbox) en het draait inderdaad soepel onder WINE. Met de veiligheid zit het ook wel snor, zo meen ik te mogen concluderen na het nodige gegoogel mijnerzijds.

  Voor nadere info zie :

  http://sites.google.com/site/jeroeninc02/home
  emote-control-computerhulp-verlenen-vanachter-je-pc
 • Ook Crossloop werkt onder Wine prima in Ubnunt. Ik heb het zelf al meerdere keren gebruikt.

  :lol:
 • Teamviewer werkt perfect. Bovendien is er ook een klantenmodule. Je kan iemand die je wil helpen een mailtje sturen naar deze klantmodule en vervolgens alleen de file te laten openen. Hoeven ze alleen het IP adres en de pincode maar door te geven.
 • Gebruikersnaam en wachtwoord, ip is niet aan de orde.
 • [quote:bfcdae2083="gerben"]Gebruikersnaam en wachtwoord, ip is niet aan de orde.[/quote:bfcdae2083]

  Ja om nog specifieker te zijn heet dit bij Teamviewer een ID, dit ID is een door Teamviewer gegenereerd nummer dat op een IP adres lijkt. Daarnaast wordt er een 4 cijferig wachtwoord door Teamviewer gegenereerd dat je door moet geven aan de tegenpartij.
 • Er is sinds kort een linux versie van teamviewer !
 • [quote:37e1058ef7="sverrips"]Er is sinds kort een linux versie van teamviewer ![/quote:37e1058ef7]

  Klopt! Ik heb 'm gisteren getest op 2 ubuntu 10.04 LTS pc's en het werkte prima!

  Voor info :

  http://sites.google.com/site/jeroeninc02/home
  emote-control-computerhulp-verlenen-vanachter-je-pc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.