Vraag & Antwoord

OS Linux

windows vista naar ubuntu 9.10

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • hallo

  ik heb ubuntu geinstalleert maar ik kan geen exe openen (tja dat is windows) ik heb wine geinstaleert maar dat werk niet goed als ik een bestand open dat lukt nog maar als een progamma meerdere exe bestanden worden die in archief beheer geopend, wat dus niet werkt. hoe krijg ik dit werkend?
  oja hoe ik kan in ubuntu de vista schijf openen want die zie ik niet in de lijst met schrijven?
  en is het mogen lijk om ubuntu er uit laten zien als windows, menu start taakbalk aan de onderkant?
  Is het ook mogelijk om msn messenger te instaleren onder ubuntu (tja ook windows)

  de groeten
 • [quote:b177b801cb="hoyte"]ik heb ubuntu geinstalleert maar ik kan geen exe openen (tja dat is windows) ik heb wine geinstaleert maar dat werk niet goed als ik een bestand open dat lukt nog maar als een progamma meerdere exe bestanden worden die in archief beheer geopend[/quote:b177b801cb] Het is overigens niet de bedoeling om op het exe bestand te dubbel-klikken. Klik met de rechter muisknop (uitgaande van rechts handige) op de exe bestand. In het dialoog dat dan verschijnt, selecteer je Openen met Wine Windows Programmalader.
  [quote:b177b801cb="hoyte"] hoe ik kan in ubuntu de vista schijf openen want die zie ik niet in de lijst met schrijven?[/quote:b177b801cb] Ben je daar zeker van? Deze zou moeten staan in Locaties > Computer. Heeft die Windows schijf wel een volume label? Zodat deze makkelijker te herkennen is. Post eventueel de output van [code:1:b177b801cb] sudo fdisk -l [/code:1:b177b801cb][Enter]

  [quote:b177b801cb="hoyte"] is het mogen lijk om ubuntu er uit laten zien als windows, menu start taakbalk aan de onderkant? [/quote:b177b801cb] Check op het Ubuntu forum Gnome balken instellen.

  [quote:b177b801cb="hoyte"] Is het ook mogelijk om msn messenger te instaleren onder ubuntu [/quote:b177b801cb] Bij mijn weten, is dit niet mogelijk. Wel is er het alternatief aMSN. Maar of die bruikbaar is hangt er vanaf, waarvoor je die cliënt wilt gebruiken. Voor uitleg check je deze hyperlink op het Ubuntu forum MSN client op Ubuntu compatible met MSN games.
 • ik zal eens kijken
  (zucht weer herstarten om te wisselen van os, is daar geen oplossing voor?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.