Vraag & Antwoord

OS Linux

Gigatribe onder Ubuntu 8.04

Anoniem
pjotr123
5 antwoorden
 • Ik zou graag met iemand bestanden uit willen wisselen en chatten via Gigatribe. Ik kon geen Linux-alternatief vinden, zodoende dat ik het met behulp van Wine probeerde.

  Als ik Gigatribe nu opstart krijg ik een wit vlak. Als ik mijn naam en wachtwoord intoets verschijnt een groter scherm, echter kan ik niet lezen wat ik ingetoetst heb. Via de werkbalk kan ik weer afsluiten, al is hier de text ook onleesbaar.


  Ik heb gekeken of mijn kleurinstelling misschien verkeerd stond, maar in mijn Ubuntu-settings zie ik geen dubbele kleuren.


  Wat zou het probleem kunnen zijn. Is er een Linux-alternatief voor Gigatribe?
 • Niet 100 % identiek, maar voor Linux heb je o.a. Frostwire (vrijwel identiek aan Limewire) en gtk-gnutella.
 • Dank je wel voor je reactie. Werkt jouw advies ook als de andere kant GigaTribe gebruikt, of is dit een eigen netwerk?
 • [quote:43da3bdd09="eddein"]Dank je wel voor je reactie. Werkt jouw advies ook als de andere kant GigaTribe gebruikt, of is dit een eigen netwerk?[/quote:43da3bdd09]

  Wel een ander netwerk, denk ik. Enfin, dat kun je zelf nakijken…. Het werkt natuurlijk alleen, wanneer verzender en ontvanger allebei hetzelfde netwerk gebruiken.
 • Tja, dat betekent dat ik heel veel mensen moet overhalen op een ander netwerk over te stappen, eigenlijk geen optie.

  Ik zit nog even na te denken waarom Gigatribe niet werkt. Zou het ermee te maken kunnen hebben dat ik onder Wine nog extra sopftware moet installeren, ik denk dan aan Java of Flash. Dit zou een oorzaak kunnen zijn waarom de PC wel ruimte maakt voor het window, maar uiteindelijk de window wit laat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.