Vraag & Antwoord

OS Linux

grub error 17

ok! heel erg bedankt voor de reacties en ik ga maar wat proberen met de boot cd van linux... misschien helpt dat met de ingebouwde commandprompt. alvast bedankt!

Anoniem
twannieboy13
3 antwoorden
 • Hi, ik zit met een probleem van een vriend van mij. Ik had eerst linux ubuntu gëinstaleerd, daarna weer verwijderd met Gparted, via opstardbare cd. daarna proberen te instaleren met 7, maar dit werkte niet, omdat de machine niet kon, of wou, booten vanaf een ander medium dan de hd. Ik heb ook al gegoogeld, maar daar snapte ik echt geen hol van. Dit is de lijst met dingen die ik al gedaan heb:
  - Jumpers gewisseld
  - Bios reset
  - Formateren, formateren en nog is formateren
  Weet iemand misschien raad?
  alvast bedankt,
  Twan.
 • [quote:91bfbe000f="twannieboy13"]Ik had eerst linux ubuntu gëinstaleerd, daarna weer verwijderd met Gparted, via opstardbare cd. daarna proberen te instaleren met 7, maar dit werkte niet, omdat de machine niet kon, of wou, booten vanaf een ander medium dan de hd. [/quote:91bfbe000f] Hoe had je Ubuntu dan geïnstalleerd? Of werkt je DVD speler/brander niet goed meer? Kan je PC opstarten van een usb-stick? Om welk merk/type/PC/moederbord gaat het?

  Verder heb je het in je topictitel over grub error 17, terwijl je daarover niks meldt in je startpost. Check daarover deze topic ubuntu 10.4 verwijderen en grub.
 • grub nestelt zich in het mbr, dus je kunt formatteren wat je wilt: grub verdwijnt niet.
  Als je grub kwijt wilt: installatie van windows maakt zowiezo al korte metten met hem, en anders kun je met een installatie-cd of rescue-cd van windows het mbr overschrijven met de opstartcode van windows.
  hoe je dat doet kun je vragen op het windows-forum.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.