Vraag & Antwoord

OS Linux

IP-adres anoniem houden?

4 antwoorden
  • In verband met privacy zou ik het prettig vinden, wanneer ik mij voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief aanmeld, dat mijn IP-adres dan anoniem blijft. Zijn er mogelijkheden om je IP-adres geheim te houden (heb wel eens iets gehoord over proxies geloof ik) of is dit van overheidswege of zo niet toegestaan? Ik ben niet bepaald thuis op dit specifieke terrein. Heb het nodige gegoogled, maar daar kom ik niet uit. Thx!
  • Waarom zou je dat willen. Ben je paranoïde of heb je een nieuwsbrief met strafbare feiten? Je kunt een openbare proxy instellen maar ze kunnen je altijd vinden.
  • Ik ben simpelweg 'computertechnisch', om het zo maar uit te drukken, geinteresseerd in dit onderwerp en nee hoor, strafbare feiten zijn gelukkig niet van toepassing. Niks kwaads in de zin hoor :wink:
  • Het is voor mensen die er over nadenken een lastig idee maar alles wat jij verstuurd via je eigen internetverbinding wordt gelezen door overheden. Dat hebben we geleerd van de blackberry discussie http://tweakers.net/nieuws/69080/rim-geeft-saudische-overheid-inloggegevens-blackberry-gebruikers.html Met handschoenen aan gemaakt is een nieuwsbrief via de papieren post wel anoniem. De topman van google zegt zelfs: privacy op internet is geen issue meer. http://www.zdnet.be/news/110816/google-vindt-privacy-iets-voor-misdadigers/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.