Vraag & Antwoord

OS Linux

ispconfig

21 antwoorden
  • Hey old boys. Still there ? Ben wachtwoord kwijt van ispconfig 3 Reinstall werkt niet (zegt dat je update moet gebruiken) Hoe/waar kan ik dat vinden ? Groet van opamax
  • [quote:af5ba24e8e="opamax"]Ben wachtwoord kwijt van ispconfig 3. Reinstall werkt niet (zegt dat je update moet gebruiken) Hoe/waar kan ik dat vinden ? [/quote:af5ba24e8e] Weet je ook nog de exacte foutmelding? Zou je die eventueel via kopieer en plakken op het forum kunnen krijgen? Een andere mogelijkheid is het resetten van je ispconfig 3 wachtwoord. Enige info daarover staat onder andere op FAQforge [url=http://www.faqforge.com/linux/controlpanels/ispconfig3/how-to-reset-the-administrator-password-in-ispconfig-3/]How to reset the administrator password in ISPConfig 3.[/url]
  • die pagina:[quote:3dfbaac43d]ISPConfig 3 hosting control panel * Login Login ERROR 1. Error Username or Password wrong. Password lost? Login Username Password [/quote:3dfbaac43d]gan nu de andere tips bestuderen
  • Lukte me niet een oplossing te vinden en ben bezig ISPConfig opnieuw te instll. De install-procedure volgend van:[quote:9aa61cd025]http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu-10.04-lucid-lynx-ispconfig-3-p5[/quote:9aa61cd025]tref ik bij punt 21 het commande(3e regel):[code:1:9aa61cd025]tar xvfz ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz[/code:1:9aa61cd025] daarbij krijg ik steeds de foutmelding:[code:1:9aa61cd025]tar: ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz: Functie opn () is mislukt: Bestand of map bestaat niet. tar: Fout is niet herstelbaar -- tar sluit nu af. tar: Child returned status 2 tar: Stopt met foutstatus vanwege eerdere fouten[/code:1:9aa61cd025]Dit kan ik toch niet negeren ? Wat te doen ?
  • Bij 21 Install ISPConfig 3 zit die fout in de onderstaande code [code:1:78ee0f16da] cd /tmp wget http://downloads.sourceforge.net/ispconfig/ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz?use_mirror= tar xvfz ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz cd ispconfig3_install/install/ [/code:1:78ee0f16da] Die vraagteken en die use_mirror= hoort er niet bij. Dit is de correcte code [code:1:78ee0f16da] cd /tmp wget http://downloads.sourceforge.net/ispconfig/ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz tar xvfz ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz cd ispconfig3_install/install/ [/code:1:78ee0f16da]
  • En dan loopt het als een trein. Hartelijk dank !
  • De install van ispconfig volgend wordt gezegd dat je via de browser in de server kunt komen. En dat gaat niet goed. Typ ik in de browser: hhtp://10.0.0.49:8080 dan ziek ik een scherm van ispconfig, maar geen inlogbox. Typ ik (in browser) http://<domein.nl>:8080 dan komt wel een volledig scherm van ispconfig MET inlog-box, maar dan komt steeds weer de melding dat pw niet correct is. (het oude liedje) Wil ik ispconfig opnieuw installeren dan lukt dat niet. Dan verschijnt de melding dat het al is geinstallerd en dat je update moet gebruiken. Doe ik "php -q update.php" dan wordt pw gevraagd. Typ ik dat in dan ZIE ik wat ik typ en NIET de sterretjes die je gewoonlijk ziet. Ben dus geblokkeerd. Enig idee hoe dit op te lossen ?
  • Een fout zat er in de versie van ISPConfig. is nu 3.03. En daarmee kwam ik verder. Maar kon niet installeren. Wel updaten. Daar kwamen andere vragen dan in de Howtoforge-handleiding. En geen gelegenheid ww in te voeren. Kwam tot compleet inlogscherm, maar inloggen lukt niet. WW fout. Terug naar een idee van u in een vorig bericht. Admin/admin lukt niet Andere naam en root met bijbehorend ww werkt niet. Is er een mogelijkheid om ISPConfig eerst te de-installeren. Hoe ? Daarna zou de install toch vlekkeloos moeten kunnen verlopen, IMHO. Heb ook nog even de server herstart, maar hielp niets. Tijdens die herstart zak ik (vrij snel in het begin) in rood FAILED. Dat zal toch terug te vinden zijn ? In welke log-file ?
  • ook nog even: (aleer het ww-probleem) >als ik inlog met 10.0.0.49:8080 kom ik gewoon in de rserver. >als ik inlog met <domein.nl>:8080 dan kom ik in de router. Is dat een fout ? (voor mij is het geen probleem)
  • [quote:2b14f55c3e="opamax"] De install van ispconfig volgend wordt gezegd dat je via de browser in de server kunt komen. [/quote:2b14f55c3e] Waar precies zag je dit in de The Perfect Server - Ubuntu 10.04 [ISPConfig 3]? Verder heb ik me er niet in kunnen verdiepen. Had je overigens nog aantekeningen bewaard, toen je in de maand mei van dit jaar, ispconfi 3 draaiend kreeg http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1421512&highlight=#1421512 [quote:2b14f55c3e="opamax"] Tijdens die herstart zak ik (vrij snel in het begin) in rood FAILED. Dat zal toch terug te vinden zijn ? In welke log-file ?[/quote:2b14f55c3e] De belangrijkste logfiles staan in /var/log. Typ daar [code:1:2b14f55c3e] ls -la [/code:1:2b14f55c3e][Enter] Zoek daar de recentste logfile. Op de overige vragen heb ik voor dit moment (nog) geen antwoord.
  • De 1e server(ubuntu 10.10) heb ik kado gedaan aan een nichtje (die wat in PHP creeert) en samen met haar man(it-er) sites maakt en test. Ben dus nu bezig met een ander. Weer begonnen met ubuntu, maar omdat ik MEENDE dat ik ww kwijt was enkele keren opnieuw geinstalleerd. En omdat probleem bleef ben ik overgestapt op Debian. Maar ook hier blijf ik steken dat ik niet is ISPConfig kan komen. De install(Debian) verloopt gladjes, maar met die ispconfig lukt dat niet. Krijg wel het volledige scherm met de inlog-box, maar ww blijft "username or password wrong". Ook de door u genoemde opdracht om admin/admin terug te krijgen lukt maar niet. Heb verschillende (niet alle, van de vele) log-files doorgelopen(wat zijn die lang) maar zie nog geen rode kreet van 'failed'. Dat bij inloggen in server verschillend is komt doordat ik de router nog moet forwarden (of heet dat mappen ?). Dat is dus (nog) geen probleem. Waar zou inloggen in ispconfig kunnen wringen ?
  • Concreet probleem is ww in ISPConfig. Ga ik naar mysql met de opdracht[code:1:b3141209a2]mysql -u root -p[/code:1:b3141209a2]dan zie ik op scherm:[code:1:b3141209a2]mysql>[/code:1:b3141209a2]en geef ik daar:[code:1:b3141209a2]UPDATE sys_user SET passwort = md5('admin') WHERE username = 'admin';[/code:1:b3141209a2]dan krijg ik de melding: No database selected. Wat betekent dat? Wat zou ik kunnen doen?
  • ISPConfig lijkt goed geinstalleerd, want Ga ik met de browser naar http://10.0.0.49:8080 dan krijg ik een -lijkt me- een compleet scherm met een inlog-blokje, maar inloggen lukt niet. Niet met admin/admin en ook niet met root/<eigen pw> Volg ik dan de instructies om pw terug te draaien met[code:1:ea4fb02916]mysql> UPDATE sys_user SET passwort = md5('admin') WHERE username = 'admin'; [/code:1:ea4fb02916] dan krijg ik de melding:[code:1:ea4fb02916]ERROR 1046 (3D000): No database selected[/code:1:ea4fb02916]Doe ik dezelfde opdracht nog een keer dan verschijnt er:[code:1:ea4fb02916]ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'mysql> UPDATE sys_user SET passwort = md5('admin') WHERE username = 'admin'' at line 1 mysql>[/code:1:ea4fb02916]Is er iets wat ik niet goed doe ? En wat zou dat dan toch zijn ?
  • Probeer het eens met password i.p.v. passwort. En de foutmelding "No database selected" kan je oplossen door voor het update statement eerst [code:1:d4719d288d]use <databasenaam>;[/code:1:d4719d288d]te gebruiken.
  • Password or/oder passwort verbleekt ie niet van. Maar....: Ben even een stapje terug gegaan naar SquirrelMail en daar kan ik ook niet inloggen. Krijg daar de melding[code:1:8c23058d29]ERROR Unknown user or password incorrect. Go to the login page[/code:1:8c23058d29]Moeten we het probleem niet in een vorig stadium zoeken misschien ????
  • Ben maar begonnen met een nieuwe install. En volg hiervoor:[code:1:babae16d4c]http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-lenny-ispconfig3-p3[/code:1:babae16d4c]en daar wordt gevraagd:[code:1:babae16d4c]/etc/init.d/mysql restart[/code:1:babae16d4c]En dan, na die opdracht, krijg ik:[code:1:babae16d4c]debian:~# /etc/init.d/mysql restart Stopping MySQL database server: mysqld. Starting MySQL database server: mysqld. Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables.. debian:~#[/code:1:babae16d4c] Moet ik hier een bepaalde actie ondernemen of gewoon doorgaan ??[/code]
  • Er van uitgaande dat u even wilt nadenken over voorgaand probleem ebn ik verder gegaan met de install van Debian. En dat in de veronderstelling dat er straks (met een opdracht van u) gerepareerd kan worden. Ben -met de install- nu aangekomen bij [code:1:da7ee30c37]http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-lenny-ispconfig3-p4[/code:1:da7ee30c37] en wel bij de opdracht:[code:1:da7ee30c37]/etc/init.d/openbsd-inetd restart [/code:1:da7ee30c37] en daar krijg ik de foutmelding:[code:1:da7ee30c37]debian:/etc/courier# /etc/init.d/openbsd-inetd restart Restarting internet superserver: inetdNot starting internet superserver: no services enabled.[/code:1:da7ee30c37]Wat kan er hier fout zijn en hoe dat op te lossen ?
  • [quote:277e846c01="opamax"][code:1:277e846c01] (..) Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables.[/code:1:277e846c01][/quote:277e846c01] Volgens deze thread [url=http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=598657]Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables[/url] was het inderdaad juist om door te gaan. [quote:277e846c01="opamax"][code:1:277e846c01]debian:/etc/courier# /etc/init.d/openbsd-inetd restart Restarting internet superserver: inetdNot starting internet superserver: no services enabled.[/code:1:277e846c01] Wat kan er hier fout zijn en hoe dat op te lossen ? [/quote:277e846c01] Volgens een ISPConfig Developer op het hotoforge forum in deze thread [url=http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=31991]openbsd-inetd restart,[/url] zou je ook deze keer weer verder kunnen gaan.
  • Hartelijk dank voor zoekwerk en goede raad. De install volgend, maar nog steeds in:[code:1:a370038148]http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-lenny-ispconfig3-p4[/code:1:a370038148] moet -even verder- de file:[code:1:a370038148]/etc/fstab[/code:1:a370038148]worden gewijzigd door toevoeging van usr en grp, maar er gaat bij mij iets niet goed. in de 1e plaats is er verschil in mijn file die van howtoforge. De 5e regen van howtoforge is:[code:1:a370038148]/dev/sda1 / ext3 errors=remount-ro,usrquota,grpquota 0 1[/code:1:a370038148]en de mijne ziet er na die toevoeging als volgt uit:(het 1e deel van die regen kis van de install, heb ik niets aan gedaan)[code:1:a370038148]/dev/mapper/debian-root / ext3 errors=remount-ro, usrquota, grpquota 0 1 [/code:1:a370038148] Het verschil zit vnl in het 1e gedeelte van die regel. Normaal gesproken zou ik daaraan voorbij gaan, maar even later bij de opdracht:[code:1:a370038148]mount -o remount /[/code:1:a370038148]komt er de melding:[code:1:a370038148][mntent]: line 5 in /etc/fstab is bad[/code:1:a370038148]Wat is hier fout ? Moet ik het 1e deel van die regel zodanig veranderen tot het gewlijk is met dat van howtoforge ? Of kan het iets anders zijn ?
  • Met de 3e foutmelding ben ik ook gaan googlen(geleerd van Jolo) en vond geen duidelijk antwoord. Wel dat op dit punt eemn herstart gevaarlijk is. Ga nu kijken hoe het gaat met Ubuntu. Dus deze draad kan, wat mij betreft, sluiten Hartelijk dank aan hen die hebben meegedacht !

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.