Vraag & Antwoord

OS Linux

Geinstalleerd op USB en nu geen Windows meer?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen met het volgende probleem:

  Ik heb bij de installatie van Ubuntu voor de middelste optie gekozen (Schijf kiezen, wissen en vervolgens op die schijf installeren). Ik heb toen mijn Kingston USB (32GB) aangeklikt. –> Ik heb precies hetzelfde gedaan als in dit filmpje.

  Als ik mijn Laptop nu opstart geeft 'grub' een fout dat een device niet bestaat. Als de ik de USB erin doe bij het opstarten kan ik kiezen uit Ubuntu en Windows. Als ik Windows opstart komt het scherm van HP Recovery, en als ik voor Ubuntu kies start hij deze wel gewoon op.

  Dus: Ubuntu werkt (als de USB erin zit, logisch, want hierop heb ik hem geinstalleerd) en Windows werkt niet als de USB erin zit, en als de USB er niet in zit werkt helemaal niets en komt de melding van 'grub' over een device.

  Wat moet ik doen? De bestanden van Windows staan wél nog op de hardeschijf (zie ik in Ubuntu)..

  Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen. Alvast bedankt!
 • Ik heb Windows werkend gekregen maar de USB is nogaltijd nodig om Windows op te starten.. Kan er echt niemand reageren?..
 • De fout die je hebt gemaakt, is het installeren van Ubuntu op de USB-staaf i.p.v. op de harde schijf. Daardoor verwijst opstartlader Grub in de MBR van de harde schijf, naar opstartbestanden op de USB-staaf. Als die staaf er niet is, dan kan Grub dus niks….

  Ik heb die fout jaren geleden ook weleens gemaakt. :)

  Oplossing: installeer Ubuntu op een eigen partitie op de harde schijf, naast Windows. Meer dan 10 GB hoeft het niet te kosten…. Aanpak:
  http://sites.google.com/site/computertip/installeren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.