Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

tekens zoeken

vxvk
5 antwoorden
 • Ik heb weer eens geprobeerd om met open office aan het werk te gaan. Ik heb een tekstverwerker nodig die bijvoorbeeld harde returns of andere tekens kan zoeken in een tekst. Word kan dat niet en de enige tekstverwerker die dat wel kan is Word Perfect. Dat heeft nog het vertrouwde onderwaterscherm. Voor mijzelf is het dus geen probleem, maar om teksten uit te wisselen met anderen moet ik eigenlijk met word werken of met open office. Maar die zijn op het gebied van zoeken wel wat beperkt. Of heeft iemand misschien een oplossing? Gerda
 • Dat kan Open Office wel degelijk, hoor….

  Werkbalk Open Office Tekstverwerker - Beeld - zet een vinkje bij: Niet-afdrukbare tekens.

  Heel handig af en toe, zo'n onderwaterscherm. :)

  [b:33afd40d48]Toevoeging:[/b:33afd40d48]
  Als je ook nog de codes wil weghalen van vet, onderstreept, schuingedrukt en dergelijke, dan kan dit via een kleine omweg. Namelijk via een simpel kladblokje als Gedit. Andere kladblokjes kunnen ook, mits ze simpel genoeg zijn (ze mogen geen tekstopmaak kennen).

  - Kopieer (met de muis) in Open Office het tekstblok dat je wil zuiveren van die codes, en plak het in kladblokje Gedit.
  - Kopieer nu het tekstblok dat in kladblokje Gedit staat (nieuwe kopieerhandeling dus).
  - Vervolgens maak je een nieuw leeg tekstdocument in Open Office, en daar plak je het tekstblok in. Helemaal "schoon en door de wasmachine gehaald".
 • Ja, dat heb ik gevonden. De niet afdrukbare tekens. Er staat bijvoorbeeld een harde return. Die kan je wel zien, maar onmogelijk zoeken. Ik heb geprobeerd het te blokken, maar dat lukt niet. Voor mij is het belangrijk dat ik de harde returns kan zoeken en bijvoorbeeld twee harde returns kan vervangen door een. Maar misschien lukt het je, dan hoor ik dat nog graag. Gerda
 • OK…. Dat wordt iets ingewikkelder, maar dat doe je zo:

  Werkbalk Open Office Tekstverwerker - Bewerken - Zoeken en vervangen…

  Nu klapt er een zoekvenster uit. Bij mij is dat niet vertaald en heet dus "Find & Replace".

  Onderaan in het zoekvenster zit een knop voor meer opties, genaamd "Meer". Klik daarop en vink aan: "Regular expressions"

  In het zoekvak tik je nu het dollarteken: $

  Klik op Find.

  Het dollarteken staat voor de harde return. Andere tekens kun je ook zoeken op deze wijze, maar daar zijn dan weer andere zoekcodes voor.

  Moet lukken zo! :)
 • [quote:4e1ccf2d41="vxvk"]Word kan dat niet en de enige tekstverwerker die dat wel kan is Word Perfect. [/quote:4e1ccf2d41]Word kan dat wel hoor. Kijk maar op deze pagina.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.