Vraag & Antwoord

OS Linux

no init found

Anoniem
jan13011965
4 antwoorden
 • OS = ubuntu 10.04 LTS

  Mijn laptop start plotseling niet meer op na het altijd prima te hebben gedaan. Ik krijg o.a. de volgende meldingen :

  "Target filesystem doesn't have /sbin/init"

  "No init found"

  "Try passing init = bootarg."

  Dan is er ook nog melding van een programma genaamd "BusyBox" ("built-in shell (ash)";).

  Ik heb de indruk dat het bestand "init" niet gevonden kan worden of weg is???

  Weet iemand hoe ik m'n laptop weer aan de gang krijg, want na het nodige te hebben uitgeprobeerd, kom ik niet bepaald verder als niet-gehaaide terminaltijger?

  Thx!
 • [quote:3578ffa9c5="jan13011965"]Mijn laptop start plotseling niet meer op na het altijd prima te hebben gedaan.[/quote:3578ffa9c5] Bedoel je dat je 'm daarvoor nog wel correct hebt kunnen afsluiten? Dus dat je 'm niet geforceerd hebt moeten afsluiten. Test eventueel de harddisk met de diagnostische software van de fabrikant http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
  [quote:3578ffa9c5="jan13011965"]"Target filesystem doesn't have /sbin/init" [/quote:3578ffa9c5] Het lijkt erop dat het Linux bestandssysteem beschadigd is. Heb je al gecheckt of je er nog bij kan komen, als je laptop opstart vanaf de Ubuntu CD opgestart als Live CD? En check in hoeverre het overeenkomt met deze Engelstalige thread [ubuntu] Target filesystem doesn't have /sbin/init.
 • Ik moest gisteren m'n laptop geforceerd afsluiten door de aan/uitknop ingedrukt te houden. De meest pittige manier dus. Wel vaker gedaan zonder problemen.

  Ik heb de harddisk getest met de door jouw genoemde software en een quick- en advanced-test gedaan waarbij ik als resultaat kreeg : "operation completed successfully", zodat de harddisk in orde is.

  Nu is er iets vreemds bij het gebruik van Ubuntu Live CD's :

  Gisteren nieuwste download van 10.04 LTS gedaan en image gebrand op CD. Tijdens het booten lijkt aanvankelijk alles goed te gaan totdat plotseling het harddisk-ledje geen sjoege meer geeft en enkel het ubuntu -logo in beeld blijft met daaronder de 'indicatie'-stipjes die wel steeds blijven 'verspringen', waardoor het lijkt alsof er 'leven' is. Echter er gebeurd helemaal niets meer.

  Vervolgens een oudere liveCD van 10.04 LTS uitgeprobeerd (omdat ik dacht aan een mogelijk corrupte image) met precies hetzelfde resultaat!

  Toen een (ook oude) 9.10 liveCD uitgeprobeerd, waarna alles wel naar behoren keurig opstartte!!!
  Snap er nop van.

  Aangezien ik een LTS versie wens te gebruiken, wil ik niet 10.10 op m'n laptop hebben, maar dus 10.04 … maar dan moet het ding natuurlijk wel opstarten.
  Enig idee hoe dit voor elkaar te krijgen?

  (Overigens heb ik ook het advies in de engelstalige thread opgevolgd, maar kreeg een foutmelding.
  Zou het te maken hebben met een corrupte GRUB-loader of zo?)
 • [quote:c0280faeb7="jan13011965"]Gisteren nieuwste download van 10.04 LTS gedaan en image gebrand op CD. [/quote:c0280faeb7] Had je de md5sum van de ISO gecheckt, en had je gebrand met de optie "Controleer geschreven data", en hebt je gebruik gemaakt van de optie op de Ubuntu CD "CD-ROM op fouten controleren? Was er nog iets wat je mogelijk bij je vorige Ubuntu installatie anders deed? Had je toen wellicht gebruik gemaakt van een boot optie https://help.ubuntu.com/community/BootOptions

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.