Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu server 10.04 LTS permissions

4 antwoorden
  • Hai, Ik ben, aan de hand van de workshop, begonnen met Ubuntu Server 10.04. Alles installeert goed volgens mij en ik kan redelijk uit de voeten met Putty. Na het installeren van WordPress loop ik echter steeds tegen een probleem aan. Na het opstarten van WordPress kan het wp-config.php file niet geschreven worden. Ik heb al vanalles geprobeerd via Google en de command line maar daarmee kom ik niet verder. Nu uiteindelijk even een GUI geinstalleerd. Hiermee heb ik vandaag gezien dat ik geen rechten heb om verschillende bestanden te wijzigen omdat ik geen 'eigenaar' ben van de map of het bestand. Alle rechten van mappen en bestanden liggen bij 'root' en ik kan niet inloggen als root. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik wel eigenaar wordt van de mappen en/of bestanden? Dank je wel...
  • Open een terminal Tik daarin sudo nautilus Je hebt nu alle rechten in nautilus.
  • Berend, Ik heb Nautilus geprobeerd, hiermee de rechten van verschillende mappen gewijzigd. Op het eerste gezicht werkt het maar nu heb ik weer problemen met PHPMyAdmin. Ik kan er niet meer in, er verschijnt steeds een foutmelding 'De sessie kan niet foutloos worden gestart...'. Na wat zoekwerk op het web heb ik gevonden dat dat waarschijnlijk ook weer met rechten van verschillende mappen te maken heeft. Wat mis ik in de workshop van CT, dat de installatie van bijvoorbeeld Wordpress niet helemaal loopt zoals omschreven terwijl ik de instructies helemaal volg (op de encryptie na, bij de installatie van Ubuntu Server).
  • [quote:a60d4ae8ea="huubee"]Ubuntu Server 10.04 [/quote:a60d4ae8ea] Deze op de site van computer!totaal http://computertotaal.nl/article/21905/uw-eigen-linux-server.html Ik denk dat je beter niet al te veel kunt rommelen, buiten die workshop om. Op de server zelf, kun je beter geen GUI installeren. Wellicht zou je kunnen checken of deze uitgebreidere [url=http://howtoforge.net/perfect-server-ubuntu-10.04-lucid-lynx-ispconfig-2]Perfect Server[/url] bruikbaar is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.