Vraag & Antwoord

OS Linux

ubuntu 10.10 geblokkeerd wachtwoord

Anoniem
pjotr123
7 antwoorden
 • NOODKREET
  Ik heb Ubuntu 10.10 geinstalleerd volgens artikel CT 15-12-2010. Geen versleutelde ww; wel een eenvoudige gebruikersnaam en ww. Nadat CD eruit was, pc opnieuw gestart. Nu echter steeds zwart scherm met vraaqg naar log-in.
  Wanneer ik gebr,naam invul en vervolgens ww wil tikken, blijft de horizontqle cursus knipperen en verschuift niet. Wanneer ik op enter druk en dan ww tik, verschijnen er 2 letters, maar dan verschijnt mededelingen dat ik moet inloggen.
  Hoe kom ik ooit nog bij mijn bestanden?
 • Een vervelende kennismaking met Linux…. Het lijkt erop, dat de automatische herkenning van het beeldscherm mislukt. Doe eens een opstart in herstelmodus (Recovery mode), en kies dan voor het herstellen van de grafische omgeving.

  Overigens: als je in een terminal je wachtwoord intikt, dan zie je niets, zelfs geen sterretjes. Dat hoort zo. Maar het wordt wel degelijk geregistreerd, als je daarna op Enter drukt. Maar goed, dat doet nu niet terzake, want je zou überhaupt niet in een terminal moeten belanden…
 • dank alvast,
  met het ww gaat nu wel verder: ik lees: welcome to Ubuntu documentation https help.ubuntu, gevolgd door mijn emailadres met : ~$(zoiets) plus cursor, moet daar wat ingevuld?

  Dan recovery, zou F10 moeten zijn, maar daar niets, bij F11 komt een (blauw) programma met -main, advanced, power, boot, exit. Staat daar iets bij?
  gr, Catherine
 • Ik bedoel niet de Recovery van Windows of van het BIOS, maar de Recovery (Herstelmodus) van Ubuntu. Dat is de tweede regel in het Grubmenu (normaal start je op vanaf de eerste regel).

  Het Grubmenu is het menu van waaruit je kunt kiezen tussen Ubuntu en Windows, op een tweevoudig opstartbare computer.

  Krijg je het Grubmenu nooit te zien, omdat je computer alleen Ubuntu bevat? Roep het dan als volgt op: start de computer op, en druk, direct nadat het BIOS-scherm is verdwenen, de SHIFT-toets in en houd hem ingedrukt. Je krijgt nu het Grubmenu te zien.
 • dat lukt; nu heb ik herstelmenu voor me met 6 opties: resume, clean, dpkg, grub, netroot en root. Welke?
 • Kijk hier eens:
  http://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld#TOC-Harde-schijf-installatie:-in-de-her
  (punt 1.2)
 • daar kom ik: ubuntu with linux 26.35.22-generic-pae (recovery-mode) dit is de 2e balk. Geselcteerd. Enter. Nu krijg ik:
  resume, clean, dpkg, grub, netroot, root,maar failsafeXopstarten in veilige grafische modus, niet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.