Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu 10.10 + KDE - Draadloos blijft wegvallen

Anoniem
ivopatty
4 antwoorden
 • Hallo beste mensen, sinds enige tijd ben ik de trotse eigenaar van een dual boot die mij voorziet van Ubuntu 10.10 met naast GNOME ook KDE. Echter ervaar ik de laatste tijd problemen met het draadloos internet.

  Na het opstarten gaat alles nog vlekkeloos, maar na enkele uren of soms korter valt mijn draadloze verbinding weg. Wat hier precies de oorzaak van is kan ik niet aanwijzen, want naar mijn idee gebeurt er niet veel bijzonders op dat moment. Dit kan zowel voorkomen tijdens het gebruik van native Ubuntu applicaties als bij het gebruik van Wine / CrossOver applicaties.:?

  Na het wegvallen van het draadloze internet is het eenmalig mogelijk om een ander draadloos netwerk te kiezen (we hebben er hier thuis 2, 1 op 2.4 GHz en 1 op 5 GHz) maar daarna is een restart vereist om weer op internet te kunnen.

  Voor het draadloze netwerk gebruik ik de D-Link DWA 160 Rev. A USB adapter, de D-Link DIR 855 router en de standaard drivers die in het OS zitten (komt hier nog te staan). Verder wordt er dus gebruik gemaakt van zoals eerder al vermeld Ubuntu 10.10 voorzien van alle laatste updates en KDE.

  Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen bij het oplossen van dit probleem :)

  ivopatty
 • Pas dit stappenplan eens toe:
  http://sites.google.com/site/computertip/geendraadloosinternet
 • Bedankt voor de reactie,

  De problemen die zich voor doen blijken echter ergens anders vandaan te komen. Hier kwam ik vandaag achter toen er meer programma's gingen haperen. Het blijkt dat er op 1 of andere manier mij de toegang wordt ontzegd tot mijn persoonlijke wallet na een onbepaalde tijd.

  Nu heb ik het wachtwoord onversleuteld op moeten slaan om het probleem een 'quick fix' te geven maar ik zie nog wel of ik er meer aandacht aan ga schenken.

  Nogmaals bedankt voor de reactie!
 • [quote:54b57fe1cd="ivopatty"]Ubuntu 10.10 met naast GNOME ook KDE. (..) Na het opstarten gaat alles nog vlekkeloos, maar na enkele uren of soms korter valt mijn draadloze verbinding weg. [/quote:54b57fe1cd] Gebeurt dit zowel in Gnome en KDE? En valt alleen de signaalsterkte van je eigen netwerk weg? Of ook alle andere draadloze draadloze netwerken? Die van de buren dus. Check dit eventueel in het terminalvenster via commando [code:1:54b57fe1cd] iwlist scan [/code:1:54b57fe1cd][Enter]

  Begrijp ik uit je onderschrift dat die Windows 7 Ultimate x64 op dezelfde laptop zit in dualboot met Ubuntu 10.10? Werkt het draadloos netwerk dan wel correct in Windows 7?

  Hoe had je overigens het draadloze netwerk in Ubuntu 10.10 weekend gekregen? Ik zie in ieder geval jouw D-Link DWA 160 Rev. A USB adapter staan op http://linux-wless.passys.nl/query_part.php?brandname=D-Link Deze gebruikt zo te zien de ar9710usb driver. Klopt dit? Heb je dit gecheckt via commando [code:1:54b57fe1cd] lsusb [/code:1:54b57fe1cd][Enter] en [code:1:54b57fe1cd] lsmod [/code:1:54b57fe1cd][Enter] En [code:1:54b57fe1cd] dmesg | grep ar9710usb [/code:1:54b57fe1cd][Enter] Had je de firmware gedownload vanaf de aanbevolen http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/ar9170  [quote:54b57fe1cd="ivopatty"]Het blijkt dat er op 1 of andere manier mij de toegang wordt ontzegd tot mijn persoonlijke wallet na een onbepaalde tijd.[/quote:54b57fe1cd] KWallet? Dus in KDE? Of gebruik je deze in Gnome?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.