Vraag & Antwoord

OS Linux

Software update eee pc 900 uit 2008 met Xandros

Anoniem
jolo
1 antwoord
 • Gisteren was ik bij iemand met de melding dat MSN bleef hangen. Het bleek een eee pc 900 te zijn met software uit 2008, waaronder amsn en firefox (het ziet eruit alsof de computer nog beschikt over de oorspronkelijke Xandros software).
  Volgens het eee pc software installatie programma waren er geen software updates beschikbaar. Vreemd want die firefox kon niet eens verbinding maken met asus ondersteunings pagina van asus.com. Met mijn Windows PC thuis lukte dat probleemloos. Ik zag geen belangrijke updates behalve dan een 2009 Linux versie. Maar goed, er waren dus echt wel bios en software updates beschikbaar.

  Ik vraag me af hoe anderen de software updates hebben geinstalleerd want echt makkelijk maakt Asus het niet. En eigenlijk zou dit niet al te moeilijk moeten zijn voor een willekeurige gebruik(st)er.

  Wat betreft amsn, volgens de gebruikster waren de problemen ontstaan nadat ze een profielfoto had gewijzigd. Hiervoor was een 6MB foto gebruikt en mogelijk was dat voor amsn teveel. Uiteindelijk heb ik een kleinere versie gemaakt met de Paint software op die eee pc en als nieuwe profiel foto ingesteld (via hotmail/msn pagina). amsn heeft de nieuwe profielfoto nog niet overgenomen (ook niet na herstart van amsn of de eee pc).

  Omdat er oude software op staat, lijkt mij het meest logisch dat oa firefox en amsn vernieuwd worden. Firefox versie 2 heeft duidelijk moeite met een groot aantal webpagina's waaronder gmail.com en asus.com …
  Ik kreeg amsn niet geinstalleerd via het programma op de eee pc, dat programma kon het hoofd programma niet vinden. Ikzelf kon dat ook niet want die was niet in de getoonde lijst terug te vinden (afgaande op de namen die wel getoond werden).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.