Vraag & Antwoord

OS Linux

oude werkomgeving???

Anoniem
Athlon
9 antwoorden
 • Heb net Ubuntu 11.10 geinstalleerd en ik baal stevig van de nieuwe werkomgeving! Zal allemaal best prachtig werken, maar ik zie nergens een knop oid waarmee ik simpel kan omschakelen naar de oude werkomgeving. Ik zoek me te pletter naar bepaalde zaken :evil: :evil: :evil: !
  Of heeft Canonical gewoon besloten om de zaak volledig te vernieuwen zonder terugkeerknop naar de traditionele werkomgeving?
  Ik wil bv een ander thema installeren, maar onder Appearance kan ik niets vinden….ik vond het heerlijk om rechtsonderin van workspace te kunnen switchen….er is nu wel iets dat workspaces heet, maar ik vind het 3x niets! Ik wil die gewoon weer rechtsonderin hebben. Dit zijn maar een paar voorbeelden.
  Is er een simpele manier terug? Met een paar klikken? Niet dat er allerhande capriolen uitgehaald moeten worden…. Zo niet, dan vind ik dat echt waardeloos.

  Thx!
 • Gnome instellen: http://www.omgubuntu.co.uk/2011/10/gnome-shell-ubuntu-11-10-guide/
  Of overschakelen naar mint: http://linuxmint.com/
 • Xubuntu (met de Xfce-werkomgeving) is de nieuwe Ubuntu, wat mij betreft…. Tip: zo bouw je je Ubuntu (Gnome 3 / Unity) simpel om naar Xubuntu: http://sites.google.com/site/computertip/alternatief

  Linus Torvalds omschreef Gnome 3 als volgt: "crazy crap". En is zelf overgestapt op Xfce. :)
 • Ik heb het verhaal omtrent Linus Torvalds en Gnome3 ook even gelezen :
  http://techhamlet.com/2011/08/linus-torvalds-says-gnome-3-is-crazy-and-goes-for-xfce/

  Zegt voldoende. Ben dus niet de enige die behoorlijk geirriteerd reageert.

  Ik snap de 'ontwerpers' van Ubuntu 11.10 niet. Je hoeft toch niet bepaald een universitaire studie te hebben afgerond om even logisch te concluderen, dat wanneer je de werkomgeving van Ubuntu compleet verandert, dat er een heleboel gebruikers zullen zijn, die er op z'n zachtst gezegd 'not amused' op zullen reageren. Zorg dan dat er een simpele 'weg terug' is naar de vertrouwde werkomgeving!

  Veel Ubuntu-beginners die met de vorige versie zijn begonnen en nu geconfronteerd worden met Unity, zullen denken : "Ja daaaag. Heb ik me net Ubuntu een beetje eigen gemaakt, komt er een compleet veranderde werkomgeving. Ik ga weer m'n oude OS (Windows?) gebruiken".
  Wat een ongelooflijke stomme zet van de 'ontwerpers' is dit zeg. Maar ja, dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening…..Het ziet er prachtig uit overigens, maar ……het werkt niet lekker! Wat nou intuitief?? Ik werk al jaren met computers. Dan zou ik toch lyrisch moeten zijn over Unity? Nee dus…..verre van dat.
  Het lijkt wel alsof tegenwoordig alles erop gericht is, dat OS-en er zo 'hollywood-gelikt' mogelijk uit moeten zien. Alles voor de eye-candy!! Leuk hoor, maar ik heb 100x liever een snel, stabiel en veilig draaiend OS, dan een OS dat er bij wijze van spreken uitziet als een 'Barbie-bimbo', maar op voornoemde gebieden dikke steken laat vallen.


  Pjotr, even een paar vraagjes over Xubuntu :

  1) Volgt Xubuntu het release schema van Ubuntu, zodat de volgende versie een LTS-versie zal zijn?
  2)Kan ik stellen, dat wat voor Ubuntu werkt, veelal ook voor Xubuntu werkt?
  3) Kan jouw snelstartersgids (https://sites.google.com/site/computertip/) in principe ook gebruikt worden voor Xubuntu?

  Gerben, jij ook bedankt voor je tips! Linux Mint (en ook de lichtgewichtversie Mint LXDE) is ook een van mijn favorieten.
 • De vragen:

  1. Ja, maar misschien niet voor 100 %. Het zou kunnen, dat de specifieke Xfce-pakketten niet voor de volle vijf jaar LTS-ondersteuning gaan krijgen. De rest van de pakketten uiteraard wel (wat er onder de motorkap zit, en de toepassingen zoals Firefox en Libre Office).

  2. Ja. Het aardige is nu juist, dat Xfce technisch zeer nauw verwant is aan Gnome, waardoor Gnome-spul doorgaans prima werkt in Xfce, en vice versa. Heel anders is het gesteld met KDE, bijvoorbeeld. KDE verschilt technisch (niet alleen uiterlijk) echt wezenlijk van Gnome.

  3. Ja. Met enkele kleine aanpassingen; zie daarvoor mijn Xubuntupagina: http://sites.google.com/site/computertip/xubuntu
 • Een andere mogelijkheid zou "gnome-session-fallback" kunnen zijn. Info daarover is onder andere te vinden in deze hyperlink http://www.webupd8.org/2011/08/installing-using-classic-gnome-desktop.html
 • Kleine aanvulling?
  http://ubuntugenius.wordpress.com/2011/10/23/ubuntu-11-10-fix-how-to-add-the-classic-desktop-and-gnome-3-shell-as-login-options/
 • Het beste wat ik heb kunnen vinden is gnome-session-fallback
  [code:1:496b6041a8]sudo apt-get install gnome-session-fallback[/code:1:496b6041a8]
  Het lijkt meer op de oude interface, maar het is niet perfect.
  Met een beetje schuiven en rotzooien werkt het prima.

  http://www.liberiangeek.net/2011/08/return-to-ubuntu-classic-desktop-in-ubuntu-11-10/

  Ik kreeg in ieder geval een pc uit de oudheid weer aan de praat, dat stomme unity zorgt alleeen maar voor lags…
 • [quote:c44eecc740="gerben"]Gnome instellen: http://www.omgubuntu.co.uk/2011/10/gnome-shell-ubuntu-11-10-guide/
  Of overschakelen naar mint: http://linuxmint.com/[/quote:c44eecc740]Mint groeit flink ten koste van Ubuntu (bron Computer en Techniek, c't jan-2012)…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.