Vraag & Antwoord

OS Linux

ouderlijk toezicht

Anoniem
corsan57
5 antwoorden
 • parent control werkt niet ik moet mijn wachtwoord opgeven om beheerstaken uit te voeren, maar daarna doet hij niets meer weet iemand wat er fout zit??
 • [quote:2d5d73accd="corsan57"]parent control werkt niet ik moet mijn wachtwoord opgeven om beheerstaken uit te voeren, maar daarna doet hij niets meer weet iemand wat er fout zit??[/quote:2d5d73accd]

  En wij mogen nu zeker gaan raden om welke Linux het gaat, en om welk "parent control"-programma? :P
 • O sorry dat was niet zo slim Linux 10.11 daar heb ik nanny 2.31.1-Oubuntu4 op geinstalleerd
 • Linux 11.10 moet dat dus zijn
 • OK…. :)

  Je bedoelt waarschijnlijk Ubuntu 11.10 met Gnome Nanny. Het lijkt er helaas op, dat er een fout zit in Gnome Nanny, die eerst gerepareerd moet worden:
  https://bugs.launchpad.net/nanny/+bug/877318

  Kort gezegd komt het erop neer, dat Ubuntu 11.10 een nieuwe schermbeheerder heeft (LightDM), maar dat Nanny blijkbaar nog een onderdeel van de oude schermbeheerder aanroept (GDM). Zie bericht #4 in het betreffende Launchpad-draadje.

  Je kunt meehelpen door een Launchpad-account aan te maken, in te loggen en vervolgens deze foutmelding te bevestigen. Na inloggen staat er links bovenaan in groene letters: "This bug affects 3 people. Does this bug affect you?" Klik daarop, waardoor het aantal getroffen personen stijgt naar 4. Je verzwaart daarmee het belang van de foutmelding, en je vergroot de kans op spoedig herstel.

  Overigens: allerlei tips en handleidingen voor Ubuntu 11.10 kun je hier vinden: http://sites.google.com/site/computertip/

  Succes! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.