Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux installeren maar harde schijf zoek

Anoniem
jolo
1 antwoord
  • Ik had al een paar keer Linux geinstalleerd naast Windows, op dezelfde harde schijf en dat ging altijd prima.
    Nu heb ik twee fysieke harde schijven in mijn systeem zitten (twee Maxtors van verschillende types, beiden SATA), en ik besloot om een van die harde schijven compleet vrij te maken om daar Linux op te installeren.

    Nu is het probleem dat Linux (resp. Mint Linux en Ubuntu) die harde schijf helemaal niet als optie aanbied of ziet tijdens de installatie. Ik zie SDA1 t/m SDA3 waar Windows op draait, en ik zie SDAC en SDAD (zelfs toevallig aanwezige USB sticks worden gevonden) maar geen SDAB.

    Het rare is dat ik voor installatie pmagic heb gebruikt om mijn partities nog wat op te kuisen (zelf ook min of meer een linux distributie), en die zag deze harde schijf prima. Ik heb daar alle data van de bereffende schijf gewist en er unallocated ruimte van gemaakt. Later heb ik pmagic nog eens gebruikt om de betreffende unallocated ruimte te formatteren, in de hoop dat het zou helpen, maar tevergeefs.

    Iemand een idee waar dat aan kan liggen? Het is de eerste keer dat ik Linux op deze manier installeer. (Een dualboot configuratie met Windows op een fysiek aparte schijf)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.